A spárga fás végét levágjuk, a szárakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A póréhagymát megmossuk és vékony karikákra szeleteljük.
A spárga alsó végét ujjal hajlítva könnyen letörheted a megfelelő ponton – ott fog eltörni, ahol már puha.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Ezután a spárgát is beletesszük, és további 5 percig sütjük, amíg enyhén megpuhul.
Ne süsd túl a spárgát – maradjon enyhén roppanós, így jobban megőrzi tápanyagait és friss ízét.
Közben a tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a sót, borsot és a citromlevet, majd alaposan elkeverjük. Ez friss ízt és enyhe savasságot ad az ételnek.
A citromlé nemcsak ízesít, de világosabbá is teszi a tojást – kiváló párosítás zöldségekhez.
A tojásos keveréket a spárgás-hagymás alaphoz öntjük, és folyamatos keverés mellett alacsony lángon sütjük, míg a tojás teljesen megszilárdul, de még szaftos marad.
A tojást ne süsd túl – ha kissé még krémes, akkor lesz igazán lágy és ízletes!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.