Póréhagymás-spárgás tojásos étel világos tányéron tálalva, aranyra sütött tojással

Prebiotikus póréhagymás-spárgás tojásos étel

A tojás és a zöldségek kombinációja számos kultúrában népszerű, de ez a változat különösen kiemelkedik prebiotikus összetevőivel. A póréhagyma és a spárga nemcsak ízletesek, hanem az emésztőrendszert is támogatják, miközben a tojás kiváló fehérjeforrásként szolgál. A spárga szezonális zöldség, amely tavasszal különösen friss és roppanós, így tökéletesen harmonizál a lágy tojással. Ahogy a póréhagyma enyhén karamellizálódik, és a tojás lassan megszilárdul a serpenyőben, egy illatos, tápláló és gyorsan elkészíthető étel jön létre. Tökéletes választás egy egészséges reggelihez, könnyű ebédhez vagy vacsorához, amely egyaránt laktat és frissít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Zöld spárga
1 db Póréhagyma
4 db Tojás
1 ek. Olívaolaj
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
0.5 tk.
0.5 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spárga fás végét levágjuk, a szárakat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A póréhagymát megmossuk és vékony karikákra szeleteljük.

    A spárga alsó végét ujjal hajlítva könnyen letörheted a megfelelő ponton – ott fog eltörni, ahol már puha.

    2

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a póréhagymát, és közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Ezután a spárgát is beletesszük, és további 5 percig sütjük, amíg enyhén megpuhul.

    Ne süsd túl a spárgát – maradjon enyhén roppanós, így jobban megőrzi tápanyagait és friss ízét.

    3

    Közben a tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a sót, borsot és a citromlevet, majd alaposan elkeverjük. Ez friss ízt és enyhe savasságot ad az ételnek.

    A citromlé nemcsak ízesít, de világosabbá is teszi a tojást – kiváló párosítás zöldségekhez.

    4

    A tojásos keveréket a spárgás-hagymás alaphoz öntjük, és folyamatos keverés mellett alacsony lángon sütjük, míg a tojás teljesen megszilárdul, de még szaftos marad.

    A tojást ne süsd túl – ha kissé még krémes, akkor lesz igazán lágy és ízletes!