Prebiotikus póréhagymás-sült krumpli egy fehér tányéron, aranybarnára sült, ropogós póréhagymával

Prebiotikus póréhagymás-sült krumpli

A póréhagyma és a krumpli kombinációja egy klasszikus, de egyben különleges fogás, amely a prebiotikus ételek világába vezet. A póréhagyma gazdag rostokban, így segíti a bélflóra egészségét. A sült krumpli ropogós, aranybarna kérge pedig csábítóan finom. Ezt a fogást bárki könnyedén elkészítheti, és tökéletes választás azoknak, akik egészségesebb, de ínycsiklandó ételeket keresnek. A póréhagymás krumpli egy igazi szenzáció, ami minden étkezés során emlékezetes pillanatokat okoz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
800 g Krumpli
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ág Rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, vágd félbe, majd szeleteld fel vékony karikákra. A fokhagymát hámozd meg, és zúzd össze.

    Ha a póréhagyma külső rétege túlságosan kemény, vágd le, és csak a puhább részt használd fel!

    2

    A krumplit hámozd meg, majd vágd egyenlő méretű darabokra, hogy egyformán süljenek. Ha szeretnéd, a héját is rajta hagyhatod, ha jól megmosod.

    A héjas krumpli extra rostot ad a fogáshoz, és elősegíti a prebiotikus hatást.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és a rozmaringot. Add hozzá a felkockázott krumplit és a póréhagymát, majd alaposan forgasd össze.

    Ha előre szeretnéd elkészíteni, a fűszereket akár egy éjszakán át is hagyhatod a krumplin, hogy még intenzívebb ízű legyen.

    4

    Helyezd a fűszeres krumplit és póréhagymát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az egészet egyenletesen oszlasd el, hogy mindkét oldalán szépen megsüljön.

    Ügyelj arra, hogy a tepsi ne legyen túlzsúfolt, mert akkor a krumpli nem tud egyenletesen pirulni.

    5

    Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, amíg a krumpli aranybarnára sül és a póréhagyma megpuhul.

    A sütés közepén egyszer keverd át a krumplit, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon.