A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, vágd félbe, majd szeleteld fel vékony karikákra. A fokhagymát hámozd meg, és zúzd össze.
Ha a póréhagyma külső rétege túlságosan kemény, vágd le, és csak a puhább részt használd fel!
A krumplit hámozd meg, majd vágd egyenlő méretű darabokra, hogy egyformán süljenek. Ha szeretnéd, a héját is rajta hagyhatod, ha jól megmosod.
A héjas krumpli extra rostot ad a fogáshoz, és elősegíti a prebiotikus hatást.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és a rozmaringot. Add hozzá a felkockázott krumplit és a póréhagymát, majd alaposan forgasd össze.
Ha előre szeretnéd elkészíteni, a fűszereket akár egy éjszakán át is hagyhatod a krumplin, hogy még intenzívebb ízű legyen.
Helyezd a fűszeres krumplit és póréhagymát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az egészet egyenletesen oszlasd el, hogy mindkét oldalán szépen megsüljön.
Ügyelj arra, hogy a tepsi ne legyen túlzsúfolt, mert akkor a krumpli nem tud egyenletesen pirulni.
Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, amíg a krumpli aranybarnára sül és a póréhagyma megpuhul.
A sütés közepén egyszer keverd át a krumplit, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.