Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs-sĂŒtƑtök pĂŒrĂ© tĂĄlalva, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s pirĂ­tott kenyĂ©rrel

Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs-sĂŒtƑtök pĂŒrĂ©

A pĂłrĂ©hagyma Ă©s a sĂŒtƑtök az egyik legjobb kombinĂĄciĂł a tĂ©li hĂłnapokban, hiszen mindkettƑ tele van prebiotikus rostokkal, amelyek segĂ­tik a bĂ©lflĂłra egĂ©szsĂ©gĂ©t. A pĂłrĂ©hagymĂĄs-sĂŒtƑtök pĂŒrĂ© nemcsak Ă­zletes, de könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ is. A sĂŒtƑtök Ă©des, enyhĂ©n diĂłs Ă­ze Ă©s a pĂłrĂ©hagyma fƱszeres aromĂĄja egyĂŒtt egy igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©telt alkotnak. Az Ă©tel elƑnye, hogy alacsony kalĂłriatartalmĂș, Ă©s segĂ­t a bĂ©lflĂłra regenerĂĄlĂĄsĂĄban, Ă­gy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a tĂ©li idƑszakban, amikor az egĂ©szsĂ©gĂŒnkre kĂŒlönösen figyelnĂŒnk kell. Az olĂ­vaolaj simĂĄbbĂĄ Ă©s gazdagabbĂĄ teszi a pĂŒrĂ©t, mĂ­g a citromlĂ© frissessĂ©get ad neki. VariĂĄlhatod a receptet, pĂ©ldĂĄul dĂșsĂ­thatod egy kevĂ©s gyömbĂ©rrel, hogy pikĂĄnsabb Ă­zt kapj.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 500 g SĂŒtƑtök
⭕ 1 l Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt tisztĂ­tsd meg, Ă©s vĂĄgd fel karikĂĄkra. A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd kisebb darabokra. A fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    A pĂłrĂ©hagyma fehĂ©r rĂ©szĂ©t hasznĂĄld, mivel az a legfinomabb. Ha nehezen megy a hĂĄmozĂĄs, prĂłbĂĄld meg mikrĂłzni a sĂŒtƑtököt pĂĄr percig, Ă­gy könnyebb lesz levĂĄlasztani a hĂ©jĂĄt.

    2

    Egy közepes lĂĄbasban hevĂ­tsd az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. PĂĄrold Ƒket közepes lĂĄngon, amĂ­g a hagyma megpuhul Ă©s illatos lesz, körĂŒlbelĂŒl 5 percig.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a pĂłrĂ©hagymĂĄt, mert akkor kesernyĂ©s Ă­zƱ lesz. PĂĄrold csak addig, amĂ­g ĂĄtlĂĄtszĂłvĂĄ vĂĄlik.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtököt Ă©s a vizet a lĂĄbasba, majd forrald fel. EzutĂĄn csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd 20-25 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig fƑni a zöldsĂ©geket, mert az Ă­zek veszĂ­thetnek az intenzitĂĄsukbĂłl. Az Ă©telt prĂłbĂĄld meg minĂ©l frissebb alapanyagokkal kĂ©szĂ­teni.

    4

    Ha a sĂŒtƑtök megpuhult, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a kĂ­vĂĄnt pĂŒrĂ© ĂĄllagot elĂ©rd.

    A pĂŒrĂ© kĂ©szĂ­tĂ©sekor figyelj arra, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g. Az olĂ­vaolaj segĂ­t simĂĄbb, krĂ©mesebb textĂșrĂĄt adni a pĂŒrĂ©nek.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal, Ă©s citromlĂ©vel. Alaposan keverd el, majd tĂĄlald friss, pirĂ­tott kenyĂ©rrel vagy magvakkal.

    A citromlĂ© friss Ă­zt ad a pĂŒrĂ©nek, de ne tedd tĂșl savanyĂșvĂĄ. Kezdd egy evƑkanĂĄllal, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint adj hozzĂĄ többet.