A póréhagymát alaposan tisztítsd meg és vágd vékony karikákra. A fokhagymát zúzd össze.
A póréhagyma külső rétegeit mindig távolítsd el, hogy ne legyenek keserűek a karikák.
A szilvát mosd meg, vágd fel felére, és távolítsd el a magját. Szeleteld fel kis darabokra.
A szilva édesebb lesz, ha érlelt gyümölcsöt használsz. Ha túl savanyú, egy pici mézet is adhatunk hozzá.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 3-5 percig, amíg a póréhagyma megpuhul.
Ne pirítsd túl a póréhagymát, hogy ne veszítse el friss, enyhén édes ízét.
Add hozzá a szilvát a póréhagymához és főzd további 5 percig, amíg a szilva kissé megpuhul, és elkezdi kiengedni a levét.
Ha szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá egy pici vizet vagy zöldségleves alapot.
Öntsd rá a balzsamecetet, sózd, és keverd jól össze. Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A balzsamecet enyhén édesíti az ételt és kiemeli a szilva ízét.
A főzés végén szórd meg friss korianderrel és rozmaringgal. Tálald melegen köretként.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a szilva édes-savanyú ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.