Prebiotikus póréhagymás-szilvás köret friss korianderrel és rozmaringgal tálalva

Prebiotikus póréhagymás-szilvás köret

A póréhagymás-szilvás köret a vegán és vegetáriánus konyhák egyik kiemelkedő fogása, amely gazdag tápanyagokban. A póréhagyma és szilva egyensúlya egy különleges ízélményt biztosít, miközben a prebiotikus hatások segítik a bélflóra egészségét. A póréhagyma édes, enyhén hagymás ízét a szilva savanykás édessége és a balzsamecet frissítő hatása egészíti ki, ami igazán egyedi köretté teszi ezt az ételt. A koriander és rozmaring pedig frissességet ad, miközben még inkább kiemelik az étel ízeit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Póréhagyma
200 g Szilva
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
0.5 tk.
1 csokor Friss koriander
1 ág Friss rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg és vágd vékony karikákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A póréhagyma külső rétegeit mindig távolítsd el, hogy ne legyenek keserűek a karikák.

    2

    A szilvát mosd meg, vágd fel felére, és távolítsd el a magját. Szeleteld fel kis darabokra.

    A szilva édesebb lesz, ha érlelt gyümölcsöt használsz. Ha túl savanyú, egy pici mézet is adhatunk hozzá.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 3-5 percig, amíg a póréhagyma megpuhul.

    Ne pirítsd túl a póréhagymát, hogy ne veszítse el friss, enyhén édes ízét.

    4

    Add hozzá a szilvát a póréhagymához és főzd további 5 percig, amíg a szilva kissé megpuhul, és elkezdi kiengedni a levét.

    Ha szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá egy pici vizet vagy zöldségleves alapot.

    5

    Öntsd rá a balzsamecetet, sózd, és keverd jól össze. Főzd további 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A balzsamecet enyhén édesíti az ételt és kiemeli a szilva ízét.

    6

    A főzés végén szórd meg friss korianderrel és rozmaringgal. Tálald melegen köretként.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a szilva édes-savanyú ízét.