A lisztet és a sót keverd össze egy tálban, majd morzsold el benne a hideg kókuszzsírt. Ezután add hozzá fokozatosan a hideg vizet, és gyúrd össze, míg egynemű, formázható tésztát kapsz. Csomagold be és tedd hűtőbe 30 percre.
A hideg zsiradék és víz segítenek abban, hogy a tészta omlós maradjon – ne dolgozd túl!
A póréhagymát és a vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, a szilvát kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon közepes lángon 8-10 percig pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és pár percig karamellizáljuk.
A balzsamecet savassága kiegyensúlyozza a szilva édességét – ne hagyd ki!
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pihentetett tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, majd tedd egy sütőpapíros tepsire. Közepére halmozd a hagymás keveréket és a szilvát, a szélét hagyd üresen.
Hagyd meg a szélét legalább 4 cm szélesen, hogy vissza tudd hajtani majd a töltelék köré.
A tészta szélét hajtsd vissza a töltelékre úgy, hogy kör alakban befedje részben, de középen látszódjon a töltelék. Szórd meg frissen őrölt fekete borssal.
Minél rusztikusabb a forma, annál jobban mutat majd – nem kell szabályos kör alak!
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós, a szilva pedig megpuhul és kissé karamellizálódik.
Ha sütés közben túl gyorsan pirul a széle, fedd le alufóliával az utolsó 10 percre!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.