A tĂ©sztĂĄt fĆzd meg enyhĂ©n sĂłs, forrĂĄsban lĂ©vĆ vĂzben a csomagolĂĄson jelzett idĆ szerint. SzƱrd le, de tarts meg egy kevĂ©s fĆzĆvizet.
A tĂ©szta ne legyen tĂșl puha â inkĂĄbb maradjon kissĂ© haraphatĂł (al dente), Ăgy nem ĂĄzik el, mikor összeforgatod a zöldsĂ©gekkel.
Közben egy nagy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat, majd pĂĄrold meg rajta a pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt 2-3 percig.
A fokhagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert megkeseredhet â amint illatozni kezd, jöhet a többi zöldsĂ©g.
Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, brokkolit Ă©s cukkinit. PĂĄrold egyĂŒtt 6-8 percig, mĂg a zöldsĂ©gek megpuhulnak, de mĂ©g roppanĂłsak maradnak.
Ha a brokkoli tĂșl kemĂ©ny maradna, egy kevĂ©s vizet önthetsz alĂĄ, Ă©s lefedve pĂĄrolhatod rövid ideig.
Forgasd bele a fĆtt tĂ©sztĂĄt a zöldsĂ©gekbe, majd ĂzesĂtsd sĂłval, borssal Ă©s locsold meg citromlĂ©vel. Keverd alaposan össze.
Ha szĂĄraznak tƱnik, adj hozzĂĄ 1-2 evĆkanĂĄl tĂ©sztafĆzĆvizet, hogy krĂ©mesebb legyen az ĂĄllaga.
TĂĄlald melegen frissen Ćrölt borssal megszĂłrva. DĂszĂtheted petrezselyemmel is, ha szeretnĂ©d.
A friss fƱszerek, mint a petrezselyem vagy bazsalikom, a vĂ©gĂ©n adjĂĄk meg a tĂ©szta frissessĂ©gĂ©t â ne fĆzd velĂŒk egyĂŒtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.