Zöldséges tészta brokkolival, cukkinivel, sårgarépåval és póréhagymåval tålalva

Prebiotikus póréhagymås-zöldséges tészta

TörtĂ©neti hĂĄttĂ©r: A zöldsĂ©ges tĂ©sztĂĄk hagyomĂĄnyosan az olasz konyha rĂ©szei, ahol a szezonĂĄlis zöldsĂ©gek Ă©s egyszerƱ, termĂ©szetes Ă­zesĂ­tƑk dominĂĄlnak. A pĂłrĂ©hagymĂĄt gyakran hasznĂĄljĂĄk francia Ă©s mediterrĂĄn Ă©telekben is, de most a modern, prebiotikus tĂĄplĂĄlkozĂĄs szemlĂ©letĂ©ben kerĂŒlt be a receptbe. A teljes kiƑrlĂ©sƱ tĂ©szta magas rosttartalma Ă©s a friss zöldsĂ©gek egyĂŒttese nemcsak finom, de kifejezetten jĂłtĂ©kony a bĂ©lflĂłrĂĄnak is. Érzelmi felvezetĂ©s: KĂ©pzeld el, ahogy a frissen pĂĄrolt brokkoli Ă©s a pirulĂł pĂłrĂ©hagyma illata betölti a konyhĂĄt, miközben a tĂ©szta rotyog a fazĂ©kban – egy otthonos vacsora pillanatai. Technikai tanĂĄcs: A zöldsĂ©gek roppanĂłsra fƑzĂ©se Ă©s a tĂ©sztavĂ­z megtartĂĄsa fontos lĂ©pĂ©s ahhoz, hogy a vĂ©geredmĂ©ny ne legyen sem szĂĄraz, sem szĂ©tfƑtt. A citromlĂ© frissĂ­tƑ kontrasztot ad a meleg, földes Ă­zekhez. FelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny: Ez az Ă©tel kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs könnyƱ, gyors, de tĂĄplĂĄlĂł vacsorĂĄra vagy ebĂ©dre. JĂłl variĂĄlhatĂł idĂ©nyzöldsĂ©gekkel, pĂ©ldĂĄul spĂĄrgĂĄval vagy borsĂłval, Ă­gy sosem vĂĄlik unalmassĂĄ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 250 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ fettuccine tĂ©szta
⭕ 150 g PĂłrĂ©hagyma (karikĂĄzva)
⭕ 150 g Brokkoli (rózsáira szedve)
⭕ 1 db Cukkini (felkarikázva)
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa (karikĂĄzva)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 db Fokhagyma (zĂșzott)
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂ©sztĂĄt fƑzd meg enyhĂ©n sĂłs, forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­zben a csomagolĂĄson jelzett idƑ szerint. SzƱrd le, de tarts meg egy kevĂ©s fƑzƑvizet.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl puha – inkĂĄbb maradjon kissĂ© haraphatĂł (al dente), Ă­gy nem ĂĄzik el, mikor összeforgatod a zöldsĂ©gekkel.

    2

    Közben egy nagy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pĂĄrold meg rajta a pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt 2-3 percig.

    A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megkeseredhet – amint illatozni kezd, jöhet a többi zöldsĂ©g.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, brokkolit Ă©s cukkinit. PĂĄrold egyĂŒtt 6-8 percig, mĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak, de mĂ©g roppanĂłsak maradnak.

    Ha a brokkoli tĂșl kemĂ©ny maradna, egy kevĂ©s vizet önthetsz alĂĄ, Ă©s lefedve pĂĄrolhatod rövid ideig.

    4

    Forgasd bele a fƑtt tĂ©sztĂĄt a zöldsĂ©gekbe, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s locsold meg citromlĂ©vel. Keverd alaposan össze.

    Ha szĂĄraznak tƱnik, adj hozzĂĄ 1-2 evƑkanĂĄl tĂ©sztafƑzƑvizet, hogy krĂ©mesebb legyen az ĂĄllaga.

    5

    TĂĄlald melegen frissen Ƒrölt borssal megszĂłrva. DĂ­szĂ­theted petrezselyemmel is, ha szeretnĂ©d.

    A friss fƱszerek, mint a petrezselyem vagy bazsalikom, a vĂ©gĂ©n adjĂĄk meg a tĂ©szta frissessĂ©gĂ©t – ne fƑzd velĂŒk egyĂŒtt.