A tésztát főzd meg enyhén sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson jelzett idő szerint. Szűrd le, de tarts meg egy kevés főzővizet.
A tészta ne legyen túl puha – inkább maradjon kissé harapható (al dente), így nem ázik el, mikor összeforgatod a zöldségekkel.
Közben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg rajta a póréhagymát és a fokhagymát 2-3 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet – amint illatozni kezd, jöhet a többi zöldség.
Add hozzá a sárgarépát, brokkolit és cukkinit. Párold együtt 6-8 percig, míg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
Ha a brokkoli túl kemény maradna, egy kevés vizet önthetsz alá, és lefedve párolhatod rövid ideig.
Forgasd bele a főtt tésztát a zöldségekbe, majd ízesítsd sóval, borssal és locsold meg citromlével. Keverd alaposan össze.
Ha száraznak tűnik, adj hozzá 1-2 evőkanál tésztafőzővizet, hogy krémesebb legyen az állaga.
Tálald melegen frissen őrölt borssal megszórva. Díszítheted petrezselyemmel is, ha szeretnéd.
A friss fűszerek, mint a petrezselyem vagy bazsalikom, a végén adják meg a tészta frissességét – ne főzd velük együtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.