A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, vágd fel karikákra. A sárgarépát és fehérrépát is hámozd meg, és apró kockákra vágd. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.
Ha a póréhagyma külső rétege túl kemény, távolítsd el, hogy a puhább részeket használhasd fel.
Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a felaprított póréhagymát, sárgarépát, fehérrépát, és párold őket pár percig, amíg megpuhulnak.
Ne hagyd túlságosan megpirulni a zöldségeket, mert elveszíthetik a friss, enyhén édes ízüket.
Tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, majd párold még 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen.
Ha a paradicsom nem elég érett, egy pici cukrot is hozzáadhatsz, hogy kiemeld az ízeket.
Ezután add hozzá a babot, kelkáposztát, és a kölest. Keverd össze, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha a köles túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy megpuhuljon.
Fedd le az edényt, és főzd alacsony lángon körülbelül 30-40 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz egy nyomástartó edényt, így kevesebb idő alatt is készre fő a pörkölt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.