Prebiotikus pörkölt póréhagymával, kölessel és babbal tálalva, gazdag színekben

Prebiotikus pörkölt póréhagymával

A pörkölt egy klasszikus étel, amely az évek során számos változaton esett át. A prebiotikus változata kiemeli a zöldségek, köles és bab előnyeit, amelyek segítik a bélflóra működését. Az olívaolaj és a póréhagyma különleges ízt adnak az ételnek, miközben a köles és a bab biztosítják az alapot. A pörkölt története a magyar konyhából ered, de ez a recept egy modern, egészséges variációja a hagyományos ételnek. A vegetáriánus étkezések számára is ideális választás, mivel a zöldségek és a hüvelyesek gazdag fehérjeforrások.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
150 g Sárgarépa
150 g Fehérrépa
3 gerezd Fokhagyma
200 g Paradicsom
200 g Bab
100 g Kelkáposzta
100 g Köles
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, vágd fel karikákra. A sárgarépát és fehérrépát is hámozd meg, és apró kockákra vágd. A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.

    Ha a póréhagyma külső rétege túl kemény, távolítsd el, hogy a puhább részeket használhasd fel.

    2

    Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a felaprított póréhagymát, sárgarépát, fehérrépát, és párold őket pár percig, amíg megpuhulnak.

    Ne hagyd túlságosan megpirulni a zöldségeket, mert elveszíthetik a friss, enyhén édes ízüket.

    3

    Tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, majd párold még 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen.

    Ha a paradicsom nem elég érett, egy pici cukrot is hozzáadhatsz, hogy kiemeld az ízeket.

    4

    Ezután add hozzá a babot, kelkáposztát, és a kölest. Keverd össze, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha a köles túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy megpuhuljon.

    5

    Fedd le az edényt, és főzd alacsony lángon körülbelül 30-40 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz egy nyomástartó edényt, így kevesebb idő alatt is készre fő a pörkölt.