A sárgarépákat hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és főzd sós vízben 10-12 percig, amíg megpuhulnak. Szűrd le, és hagyd kihűlni.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, a répát sütőben is megsütheted, így édesebb aromát kap.
A főtt sárgarépát, csicseriborsót, tahinit, citromlevet, fokhagymát, olívaolajat, sót és római köményt tedd egy aprítógépbe vagy turmixgépbe.
A krémesebb állag érdekében turmixolás közben adj hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
Turmixold simára a keveréket. Ha szükséges, kapard le az oldalát, és turmixolj újra, hogy egységes legyen a krém.
Minél tovább turmixolod, annál selymesebb lesz a végeredmény.
Tálalás előtt kanalazd tálba, locsold meg egy kevés olívaolajjal, szórd meg aprított petrezselyemmel és szezámmaggal, majd díszítsd sárgarépa hasábokkal.
A díszítéshez a sárgarépa egy részét nyersen hagyhatod ropogós textúráért.
Fogyaszthatod friss zöldségekkel, pitával vagy akár szendvicskrémként is.
Tároláskor tedd hűtőbe légmentesen záródó edényben – 3-4 napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.