A spárgát megmossuk, fás végét levágjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasban enyhén sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd hideg vízbe tesszük, hogy megtartsa élénk zöld színét.
A blansírozott spárgát azonnal hideg vízbe mártva állíthatjuk meg a főzést – ez megőrzi a friss színt és roppanós állagot.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon megpároljuk a póréhagymát és a fokhagymát kb. 5 perc alatt, míg üveges nem lesz.
A póréhagymát lassú tűzön dinszteljük, hogy az íze édes maradjon és ne égjen meg.
Egy nagy tálban összekeverjük a főtt csicseriborsót, a párolt póréhagymát, a kihűlt spárgát, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és a frissen facsart citromlével. Sózzuk, borsozzuk.
Ha időd engedi, hagyd a salátát 10-15 percet állni, hogy az ízek összeérjenek!
Tálalhatjuk melegen vagy hűtve is. Tökéletes könnyű ebédként, vacsorára vagy akár előételként is.
Fogyasztás előtt újra locsold meg egy kis olívaolajjal, hogy még frissebb legyen a textúrája.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.