Friss spárgás csicseriborsó saláta tálalva, zöld és sárga színekben, világos tálban

Prebiotikus spárgás csicseriborsó saláta

A csicseriborsó és a spárga egyaránt ősi kultúrnövények, melyeket már az ókori mediterrán térségben is előszeretettel fogyasztottak. A csicseriborsó magas rosttartalma révén a modern prebiotikus étrendek egyik alapköve lett, míg a spárga friss, üde íze és bélflórát támogató hatása miatt különösen értékes. Ez a saláta ötvözi a két alapanyag legjobb tulajdonságait egy tápláló, de könnyed fogásban. A titok a megfelelő állagban rejlik – a spárga blansírozása után még roppanós, a póréhagyma pedig finoman édes és lágy. Képzeld el, ahogy a citromos olívaolaj bevonja a zöldségeket, és minden falat frissességgel tölt el. Ez az étel tökéletes tavaszi vagy nyári ebéd, de akár egy ünnepi előételként is megállja a helyét, ha valami különlegesre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Főtt csicseriborsó
200 g Zöld spárga
1 db Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
0.25 tk. Őrölt fekete bors
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spárgát megmossuk, fás végét levágjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasban enyhén sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd hideg vízbe tesszük, hogy megtartsa élénk zöld színét.

    A blansírozott spárgát azonnal hideg vízbe mártva állíthatjuk meg a főzést – ez megőrzi a friss színt és roppanós állagot.

    2

    A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon megpároljuk a póréhagymát és a fokhagymát kb. 5 perc alatt, míg üveges nem lesz.

    A póréhagymát lassú tűzön dinszteljük, hogy az íze édes maradjon és ne égjen meg.

    3

    Egy nagy tálban összekeverjük a főtt csicseriborsót, a párolt póréhagymát, a kihűlt spárgát, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és a frissen facsart citromlével. Sózzuk, borsozzuk.

    Ha időd engedi, hagyd a salátát 10-15 percet állni, hogy az ízek összeérjenek!

    4

    Tálalhatjuk melegen vagy hűtve is. Tökéletes könnyű ebédként, vacsorára vagy akár előételként is.

    Fogyasztás előtt újra locsold meg egy kis olívaolajjal, hogy még frissebb legyen a textúrája.