Prebiotikus túrós céklás saláta friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus túrós céklás saláta

A prebiotikus túrós céklás saláta egy modern, egészséges változata a hagyományos salátáknak, amely gazdag prebiotikus rostokban és ásványi anyagokban. A céklát és a túrót kombinálva egy frissítő és tápláló ételt kapunk, amely ideális választás a mindennapi étkezésekhez. A saláta könnyen elkészíthető, és tele van vitaminnal, miközben a prebiotikus hatása segíti az emésztőrendszer egészségét. Tökéletes választás a vegetáriánusoknak és azoknak, akik egészséges, tápláló ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cékla
200 g Túró
1 ek. Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Prebiotikus ételek (pl. csicsóka)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklákat alaposan megmossuk, héjuktól megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.

    A cékla színe erősen kioldódik, ezért érdemes gumikesztyűt viselni, hogy elkerüljük a kezeink elszíneződését.

    2

    A cékla darabokat egy serpenyőben, közepes lángon, kevés olívaolajon pároljuk 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A céklát ne párold túl, mert elveszítheti a roppanós állagát. Az olívaolaj segít megtartani az ízeket és textúrát.

    3

    A túrót egy tálban villával összetörjük, majd hozzáadjuk a friss citromlét, az apróra vágott fokhagymát, és egy kevés sót és borsot.

    Ha simább túrókrémet szeretnél, használhatsz botmixeret a túró pürésítésére.

    4

    A párolt céklát hozzáadjuk a túróhoz, és jól összekeverjük.

    Az ízek még finomabbak lesznek, ha a céklát és a túrót előre elkészíted és egy kicsit pihenteted a hűtőben.

    5

    A salátát friss petrezselyemmel és extra olívaolajjal díszítjük.

    A petrezselyem nemcsak ízesít, hanem színt is ad az ételhez, így még étvágygerjesztőbb lesz.