A céklákat alaposan megmossuk, héjuktól megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
A cékla színe erősen kioldódik, ezért érdemes gumikesztyűt viselni, hogy elkerüljük a kezeink elszíneződését.
A cékla darabokat egy serpenyőben, közepes lángon, kevés olívaolajon pároljuk 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A céklát ne párold túl, mert elveszítheti a roppanós állagát. Az olívaolaj segít megtartani az ízeket és textúrát.
A túrót egy tálban villával összetörjük, majd hozzáadjuk a friss citromlét, az apróra vágott fokhagymát, és egy kevés sót és borsot.
Ha simább túrókrémet szeretnél, használhatsz botmixeret a túró pürésítésére.
A párolt céklát hozzáadjuk a túróhoz, és jól összekeverjük.
Az ízek még finomabbak lesznek, ha a céklát és a túrót előre elkészíted és egy kicsit pihenteted a hűtőben.
A salátát friss petrezselyemmel és extra olívaolajjal díszítjük.
A petrezselyem nemcsak ízesít, hanem színt is ad az ételhez, így még étvágygerjesztőbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.