Prebiotikus túrós póréhagymás szendvicskrém friss petrezselyemmel

Prebiotikus túrós póréhagymás szendvicskrém

A túrós póréhagymás szendvicskrém a hagyományos magyar konyha egy friss, egészséges változata. A póréhagyma gazdag prebiotikumokban, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre, míg a túró és joghurt egy krémes, tápláló alapot ad az ételnek. Ez a recept gyorsan elkészíthető, ideális reggelire vagy könnyed ebédként. A citromlé és fokhagyma hozzáadása egy frissítő ízt ad az ételnek, míg a petrezselyem egy kis színt és frissességet biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Túró
1 szál Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem
2 ek. Joghurt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, és vágd fel vékony karikákra.

    A póréhagyma legjobb, ha friss és ropogós. Ne hagyd benne a vastag zöld leveleket, mert azok túl kemények lehetnek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg megpuhul, de még zöld marad.

    A póréhagyma lassú pirítása kihozza az édesebb ízét, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    3

    A túrót tedd egy tálba, és keverd hozzá a pirított póréhagymát. Ha szeretnéd, adj hozzá joghurtot a krémesebb állagért.

    Ha a túró túlságosan száraznak tűnik, egy kis joghurttal simábbá teheted.

    4

    Törj bele fokhagymát, és add hozzá a citromlevet, sót és borsot. Alaposan keverd össze.

    A fokhagyma és citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a póréhagyma ízét.

    5

    A kész szendvicskrémet tálald, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem nemcsak szép színt ad a krémnek, hanem friss ízt is biztosít.