A póréhagymát alaposan mosd meg, és vágd fel vékony karikákra.
A póréhagyma legjobb, ha friss és ropogós. Ne hagyd benne a vastag zöld leveleket, mert azok túl kemények lehetnek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg megpuhul, de még zöld marad.
A póréhagyma lassú pirítása kihozza az édesebb ízét, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.
A túrót tedd egy tálba, és keverd hozzá a pirított póréhagymát. Ha szeretnéd, adj hozzá joghurtot a krémesebb állagért.
Ha a túró túlságosan száraznak tűnik, egy kis joghurttal simábbá teheted.
Törj bele fokhagymát, és add hozzá a citromlevet, sót és borsot. Alaposan keverd össze.
A fokhagyma és citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a póréhagyma ízét.
A kész szendvicskrémet tálald, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem nemcsak szép színt ad a krémnek, hanem friss ízt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.