Prebiotikus túrós póréhagymás töltelék tálalva krémes állagban, friss zöldhagymával

Prebiotikus túrós póréhagymás töltelék

A túrós töltelékek régóta a magyar konyha alapdarabjai közé tartoznak, de az utóbbi években egyre több modern, egészséges változatuk is megjelent. A póréhagyma lágyabb, édeskésebb íze tökéletesen kiegyensúlyozza a túró savanykás karakterét, így harmonikus és laktató tölteléket kapunk. A joghurtos változat nemcsak krémesebbé teszi, hanem prebiotikus hatásával az emésztést is támogatja. Ahogy a hagyma párolódik, és a túrós keverékhez kerül, az illatok azonnal otthonosságot idéznek – egy klasszikus, mégis megújult étel születik a konyhádban. Technikai tanács: ha sülni fog a töltelék, például tésztában, ne tegyél bele túl sok joghurtot – így megőrzi a formáját. Ideális ebédekhez, uzsonnára, vagy bármilyen sós sütemény alapjaként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 21 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Túró (félzsíros)
150 g Póréhagyma
2 ek. Joghurt (natúr, élőkultúrás)
1 db Tojás
2 ek. Zabpehelyliszt
0.5 tk.
0.25 tk. Őrölt szerecsendió
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd félkarikákra, és egy evőkanál olívaolajon közepes lángon dinszteld meg 5-6 perc alatt, amíg megpuhul, de nem pirul meg.

    A póréhagymát ne hagyd barnulni, mert megkeseredhet – inkább lassan párold üvegesre.

    2

    Egy tálban keverd össze a túrót, joghurtot, tojást, zabpehelylisztet, sót, borsot és szerecsendiót. Ez adja meg a töltelék alapját.

    A joghurt segít krémesebbé és könnyebben kenhetővé tenni a tölteléket, miközben prebiotikus hatást biztosít.

    3

    Add hozzá a kihűlt párolt póréhagymát a túrós keverékhez, majd alaposan dolgozd össze egy spatulával vagy kanállal.

    Fontos, hogy a hagyma langyos vagy hideg legyen, különben a tojás összekaphat a keverés közben.

    4

    A kész tölteléket felhasználhatod leveles tésztába, palacsintába, töltött zöldségekbe vagy akár sós pitékbe is – sütés előtt kenhető, jól formázható állagú.

    Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízét, adhatsz hozzá reszelt sajt helyett zöldfűszereket, például snidlinget vagy petrezselymet.