A póréhagymát vágd félkarikákra, és egy evőkanál olívaolajon közepes lángon dinszteld meg 5-6 perc alatt, amíg megpuhul, de nem pirul meg.
A póréhagymát ne hagyd barnulni, mert megkeseredhet – inkább lassan párold üvegesre.
Egy tálban keverd össze a túrót, joghurtot, tojást, zabpehelylisztet, sót, borsot és szerecsendiót. Ez adja meg a töltelék alapját.
A joghurt segít krémesebbé és könnyebben kenhetővé tenni a tölteléket, miközben prebiotikus hatást biztosít.
Add hozzá a kihűlt párolt póréhagymát a túrós keverékhez, majd alaposan dolgozd össze egy spatulával vagy kanállal.
Fontos, hogy a hagyma langyos vagy hideg legyen, különben a tojás összekaphat a keverés közben.
A kész tölteléket felhasználhatod leveles tésztába, palacsintába, töltött zöldségekbe vagy akár sós pitékbe is – sütés előtt kenhető, jól formázható állagú.
Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízét, adhatsz hozzá reszelt sajt helyett zöldfűszereket, például snidlinget vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.