Prebiotikus túrós rakott étel póréhagymával, friss petrezselyem díszítéssel

Prebiotikus túrós rakott étel póréhagymával

A túrós rakott étel egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely számos változatban létezik. A prebiotikus változata különösen egészséges, mivel a póréhagyma és a túró remek prebiotikus hatásokkal rendelkezik. Ez a recept könnyen elkészíthető, tápláló és gazdag ízekben, így tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy egy ínycsiklandó körethez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Túró
2 db Póréhagyma
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
200 g Rizs
1 csipet
1 csipet Fekete bors
100 g Sajt (reszelt)
10 g Friss petrezselyem
1 tk. Kömény
100 ml Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni. A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, a fokhagymát zúzd össze.

    A rizsnek kicsit ragadósnak kell lennie, hogy könnyen összeálljon a rakott étel.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a póréhagymát és fokhagymát 5-7 percig.

    A póréhagymát ne pirítsd túl, hogy ne veszítse el friss ízét.

    3

    Egy tálban keverd össze a túrót, a tojásokat, a reszelt sajtot, a tejfölt, a főtt rizst, sót, borsot és köményt. Add hozzá a párolt póréhagymát és fokhagymát.

    A túrót jól keverd el, hogy egyenletes legyen az állag, és ne maradjanak benne csomók.

    4

    Az elkészült keveréket öntsd egy olajozott sütőformába, és simítsd el a tetejét.

    A sütőforma mérete attól függ, milyen vastag réteget szeretnél a rakott ételben.

    5

    180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takard le fóliával, hogy a belseje is jól átsüljön.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld melegen.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt kölcsönöz.