A rizst főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni. A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, a fokhagymát zúzd össze.
A rizsnek kicsit ragadósnak kell lennie, hogy könnyen összeálljon a rakott étel.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a póréhagymát és fokhagymát 5-7 percig.
A póréhagymát ne pirítsd túl, hogy ne veszítse el friss ízét.
Egy tálban keverd össze a túrót, a tojásokat, a reszelt sajtot, a tejfölt, a főtt rizst, sót, borsot és köményt. Add hozzá a párolt póréhagymát és fokhagymát.
A túrót jól keverd el, hogy egyenletes legyen az állag, és ne maradjanak benne csomók.
Az elkészült keveréket öntsd egy olajozott sütőformába, és simítsd el a tetejét.
A sütőforma mérete attól függ, milyen vastag réteget szeretnél a rakott ételben.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takard le fóliával, hogy a belseje is jól átsüljön.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínáld melegen.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.