Zöldséges kelkáposztás egytálétel tálalva, sárgarépával és burgonyával

Prebiotikus zöldséges kelkáposzta

A kelkáposztát évszázadok óta alkalmazzák nemcsak a konyhában, hanem a népi gyógyászatban is – már a rómaiak is ismerték jótékony hatásait. Gazdag rostokban, C-vitaminban és prebiotikumokban, így természetes módon támogatja az emésztést és az immunrendszert. Az egytálételként készült zöldséges kelkáposzta különösen népszerű lett az utóbbi években a vegetáriánus és egészségtudatos étrendet követők körében. A sárgarépa és burgonya klasszikus, könnyen beszerezhető alapanyagok, melyek nemcsak színt, de édesebb ízvilágot is kölcsönöznek a fogásnak. Tipp: ha szeretnéd feldobni, egy kevés citromlével a végén még frissebbé teheted az összhatást. Ez az étel ideális választás hétköznapi ebédként vagy könnyű vacsoraként, hiszen gyorsan elkészíthető és teljes értékű fogásként szolgál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Kelkáposzta
2 db Sárgarépa
3 db Burgonya
150 g Koktélparadicsom
2 ek. Olívaolaj
2 db Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelkáposztát vágd nagyobb darabokra, távolítsd el a vastag ereket, és alaposan mosd át. A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd karikázd, illetve kockázd fel. A koktélparadicsomokat egészben hagyhatod, csak mosd meg.

    A kelkáposzta vastag erei nehezen puhulnak – ezeket mindig vágd ki előre, így egyenletesen fő majd.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd alacsony lángon 1 percig, hogy kiengedje az aromáját.

    A fokhagyma gyorsan megéghet – mindig csak enyhén pirítsd, hogy ne váljon keserűvé.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Pirítsd őket közepes lángon 5 percig, időnként megkeverve, hogy enyhén karamellizálódjanak.

    Ez a lépés intenzívebb ízt ad a zöldségeknek – ne hagyd ki a pirítást!

    4

    Ezután add hozzá a kelkáposztát és a koktélparadicsomokat. Önts hozzá 200 ml vizet, fedd le, és párold 15 percig, amíg minden zöldség megpuhul, de még enyhén roppanós marad.

    Ha intenzívebb ízre vágysz, használj zöldségalaplevet a víz helyett.

    5

    Végül sózd, borsozd, és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Melegen tálald önálló ételként vagy köretként.

    A fűszerezést mindig a végén végezd, hogy az ízek frissen maradjanak.