A kelkáposztát vágd nagyobb darabokra, távolítsd el a vastag ereket, és alaposan mosd át. A sárgarépát és a burgonyát hámozd meg, majd karikázd, illetve kockázd fel. A koktélparadicsomokat egészben hagyhatod, csak mosd meg.
A kelkáposzta vastag erei nehezen puhulnak – ezeket mindig vágd ki előre, így egyenletesen fő majd.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd alacsony lángon 1 percig, hogy kiengedje az aromáját.
A fokhagyma gyorsan megéghet – mindig csak enyhén pirítsd, hogy ne váljon keserűvé.
Add hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Pirítsd őket közepes lángon 5 percig, időnként megkeverve, hogy enyhén karamellizálódjanak.
Ez a lépés intenzívebb ízt ad a zöldségeknek – ne hagyd ki a pirítást!
Ezután add hozzá a kelkáposztát és a koktélparadicsomokat. Önts hozzá 200 ml vizet, fedd le, és párold 15 percig, amíg minden zöldség megpuhul, de még enyhén roppanós marad.
Ha intenzívebb ízre vágysz, használj zöldségalaplevet a víz helyett.
Végül sózd, borsozd, és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Melegen tálald önálló ételként vagy köretként.
A fűszerezést mindig a végén végezd, hogy az ízek frissen maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.