A zöldségeket előkészítjük: a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk, a cukkinit félkarikákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A zöldségeket azonos méretűre szeleteld, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük rajta a póréhagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és cukkinit, és 5 percig pároljuk.
Fedő alatt párold a zöldségeket, így saját levükben puhulnak és intenzívebb ízük lesz.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, köményt, sót, borsot és a paradicsompürét. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.
A paradicsompürét a fűszerekkel együtt keverjük el, így karamellizálódva még ízesebb lesz a szósz.
Lefedve főzzük kb. 15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés meleg vizet – így megtartja selymes állagát.
Végül belekeverjük a főtt kölest, és további 5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A kölest előző nap is megfőzheted – így időt takarítasz meg a főzésnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.