A póréhagymát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A sárgarépát és az uborkát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük (julienne), az avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk, húsát villával pépesítjük.
Az avokádó akkor a legérettebb, ha enyhén puha tapintású – így könnyebben krémesíthető.
Az avokádókrémet összekeverjük a citromlével, sóval és borssal. Ez kerül majd alapként a kenyérszeletekre.
A citromlé segít megőrizni az avokádó friss, zöld színét és fokozza az ízét.
A kenyérszeleteket enyhén megpirítjuk egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, hogy ropogós alapot kapjunk.
Ne pirítsd túl – elég, ha a széle kissé aranybarna és a belseje még puha marad.
Minden pirított szeletre kenjünk egy adag avokádókrémet, majd rétegezzük rá a póréhagymát, sárgarépát és uborkát. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a tetejét.
A rétegezést úgy végezd, hogy a roppanós zöldségek ne csússzanak el – először a laposabb szeletek kerüljenek alulra.
A szendvicset tálalhatjuk nyitottan vagy a szeleteket egymásra téve. Frissen fogyasztva a legjobb, így megmaradnak a zöldségek ropogós textúrái.
Tálalás előtt szórd meg egy csipet extra borssal, hogy fokozd az ízélményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.