Teljes kiőrlésű kenyéren zöldségekkel és avokádóval rétegezett szendvics, póréhagymával megszórva

Prebiotikus zöldséges-póréhagymás szendvics

A szendvics története a 18. századi Angliáig nyúlik vissza, ahol praktikus és gyors étkezésként terjedt el. Az idők során világszerte új formákban született újjá, mint például ez a friss, prebiotikus alapokon nyugvó változat. A póréhagyma és avokádó kombinációja nemcsak textúrában, de élettani hatásban is remekül kiegészítik egymást. A póréhagyma rostjai támogatják a bélflóra egészségét, míg az avokádó krémessége és telítetlen zsírsavai hozzájárulnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Ahogy a frissen pirított kenyér roppan, és a zöldségek ropogós frissessége összetalálkozik az avokádó selymességével, egy egyszerű, de különleges reggeli vagy ebédélmény születik. Ez az étel kiváló választás rohanós hétköznapokra vagy egy könnyű hétvégi brunchhoz is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Teljes kiőrlésű kenyérszelet
1 db Póréhagyma
1 db Sárgarépa
0.5 db Uborka
1 db Avokádó
1 ek. Citromlé
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A sárgarépát és az uborkát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük (julienne), az avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk, húsát villával pépesítjük.

    Az avokádó akkor a legérettebb, ha enyhén puha tapintású – így könnyebben krémesíthető.

    2

    Az avokádókrémet összekeverjük a citromlével, sóval és borssal. Ez kerül majd alapként a kenyérszeletekre.

    A citromlé segít megőrizni az avokádó friss, zöld színét és fokozza az ízét.

    3

    A kenyérszeleteket enyhén megpirítjuk egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, hogy ropogós alapot kapjunk.

    Ne pirítsd túl – elég, ha a széle kissé aranybarna és a belseje még puha marad.

    4

    Minden pirított szeletre kenjünk egy adag avokádókrémet, majd rétegezzük rá a póréhagymát, sárgarépát és uborkát. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a tetejét.

    A rétegezést úgy végezd, hogy a roppanós zöldségek ne csússzanak el – először a laposabb szeletek kerüljenek alulra.

    5

    A szendvicset tálalhatjuk nyitottan vagy a szeleteket egymásra téve. Frissen fogyasztva a legjobb, így megmaradnak a zöldségek ropogós textúrái.

    Tálalás előtt szórd meg egy csipet extra borssal, hogy fokozd az ízélményt.