Az áfonyát válogasd át, mosd meg alaposan folyó víz alatt, majd csepegtesd le egy szűrőn. Készíts elő minden hozzávalót: a joghurtot, a mézet, chia magot és citromlevet adagold ki külön kis tálkákba.
Csak friss, kemény szemű áfonyát használj – a túl puha szemek keserű ízt adhatnak a joghurtnak.
Egy keverőtálba öntsd bele a natúr joghurtot, majd add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd simára egy kanál vagy kézi habverő segítségével, hogy egységes, krémes állagot kapj.
A citromlé kiemeli az áfonya természetes ízét – ne hagyd ki, még ha kevésnek is tűnik!
Add hozzá a chia magot, majd hagyd állni 5-10 percet, hogy a magok kissé megduzzadjanak és sűrűsítsék a joghurtot.
Ha időd engedi, pihentesd a hűtőben 15 percet – ettől selymesebb lesz az állaga és jobban összeérnek az ízek.
Az áfonyát óvatosan forgasd bele a joghurtos keverékbe. Ne használd botmixert, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak, és esztétikailag is szép maradjon az étel.
Használj spatulát vagy fakanalat, hogy az áfonya ne törjön össze és ne fesse be teljesen a joghurtot.
Töltsd poharakba a kész joghurtot, és azonnal tálald. Ha hidegebben szereted, tedd be a hűtőbe 10 percre. Tetejére szórhatsz néhány egész áfonyát díszítésként (de levél nélkül!).
A maradék joghurt lefedve 1 napig hűtőben tárolható – keverés után újra krémes lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.