Áfonyás probiotikus joghurt poharakban tálalva, friss áfonyával díszítve

Probiotikus Áfonyás joghurt

A joghurt több ezer éves múltra tekint vissza, különösen a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában fogyasztották előszeretettel, ahol a tej természetes fermentációja során alakult ki. Az élőflórás joghurt ma már a tudatos táplálkozás egyik alappillére. Az áfonya, különösen az északi féltekén őshonos változatai, rendkívül gazdag antioxidánsokban, így kiválóan kiegészíti a joghurt jótékony hatásait. Technikai tipp: mindig válassz cukrozatlan, natúr joghurtot, hogy ne boruljon fel az ízek természetes egyensúlya. A gyümölcsös joghurt ideális választás lehet reggelire, tízóraira vagy akár könnyű desszertként. Ahogy az áfonya elvegyül a selymes joghurttal, az ízek harmonikus egységet alkotnak. Tökéletes társ lehet egy nyugodt reggelen vagy egy frissítő délutáni snackként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
150 g Friss áfonya
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az áfonyát válogasd át, mosd meg alaposan folyó víz alatt, majd csepegtesd le egy szűrőn. Készíts elő minden hozzávalót: a joghurtot, a mézet, chia magot és citromlevet adagold ki külön kis tálkákba.

    Csak friss, kemény szemű áfonyát használj – a túl puha szemek keserű ízt adhatnak a joghurtnak.

    2

    Egy keverőtálba öntsd bele a natúr joghurtot, majd add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd simára egy kanál vagy kézi habverő segítségével, hogy egységes, krémes állagot kapj.

    A citromlé kiemeli az áfonya természetes ízét – ne hagyd ki, még ha kevésnek is tűnik!

    3

    Add hozzá a chia magot, majd hagyd állni 5-10 percet, hogy a magok kissé megduzzadjanak és sűrűsítsék a joghurtot.

    Ha időd engedi, pihentesd a hűtőben 15 percet – ettől selymesebb lesz az állaga és jobban összeérnek az ízek.

    4

    Az áfonyát óvatosan forgasd bele a joghurtos keverékbe. Ne használd botmixert, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak, és esztétikailag is szép maradjon az étel.

    Használj spatulát vagy fakanalat, hogy az áfonya ne törjön össze és ne fesse be teljesen a joghurtot.

    5

    Töltsd poharakba a kész joghurtot, és azonnal tálald. Ha hidegebben szereted, tedd be a hűtőbe 10 percre. Tetejére szórhatsz néhány egész áfonyát díszítésként (de levél nélkül!).

    A maradék joghurt lefedve 1 napig hűtőben tárolható – keverés után újra krémes lesz.