Probiotikus cseresznye joghurt poharakban tálalva, friss cseresznyével a tetején

Probiotikus Cseresznye joghurt

A joghurt évszázadok óta a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére. A cseresznye pedig már az ókori Rómában is kedvelt gyümölcs volt – frissítő, enyhén savanykás íze és magas antioxidáns-tartalma miatt különösen értékes. A probiotikus élőflórás joghurt és a friss cseresznye párosítása nemcsak tápláló, hanem ízletes is. Technikai tipp: ügyelj arra, hogy csak valódi, natúr, élőflórás joghurtot használj – ne legyen édesített vagy aromákkal dúsított, mert ez megváltoztatja az ízvilágot. Ahogy a cseresznye lédússága találkozik a selymes joghurttal, az eredmény egy könnyű, hűsítő desszert vagy reggeli. Egy meleg nyári reggelen tökéletes választás, de edzés utáni felfrissülésként is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
275 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
150 g Friss cseresznye
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
0.5 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cseresznyét válogasd át, mosd meg alaposan folyó víz alatt, majd magozd ki. Fontos, hogy ne maradjon benne mag, mert rágás közben kellemetlen meglepetést okozhat. Mérd ki a többi hozzávalót kis tálkákba vagy kanalakkal.

    Használj magozót vagy éles kést, és mindig egyesével ellenőrizd a szemeket, hogy valóban magtalanok legyenek.

    2

    Egy tálban keverd össze a natúr joghurtot a mézzel és a vanília kivonattal. Dolgozd össze, amíg a keverék sima és egynemű nem lesz.

    Ha a méz túl sűrű, előbb keverd el külön egy kis joghurttal, így könnyebben oszlik el.

    3

    Add hozzá a chia magot, keverd el jól, majd hagyd állni 5-10 percet, hogy megduzzadjon, és besűrítse a keveréket.

    Ne hagyd túl sokáig állni, különben zselésedni kezd – tartsd szemmel az állagát.

    4

    A kimagozott cseresznyéket óvatosan keverd a joghurtos alapba. Ha szebb textúrára vágysz, ne törd össze őket – ha sima állagot szeretnél, botmixerrel is pürésítheted.

    A darabolt gyümölcs finomabb, roppanós élményt ad – tálaláshoz pár szemet hagyhatsz díszítésre is.

    5

    Töltsd a kész joghurtot poharakba vagy tálkákba, és azonnal tálalhatod. Hűtőben 10-15 percig hűtve még krémesebb lesz.

    A tetejére díszítésként tehetsz pár félbevágott cseresznyét – csak a gyümölcsöt, levelet ne használj!