A cseresznyét válogasd át, mosd meg alaposan folyó víz alatt, majd magozd ki. Fontos, hogy ne maradjon benne mag, mert rágás közben kellemetlen meglepetést okozhat. Mérd ki a többi hozzávalót kis tálkákba vagy kanalakkal.
Használj magozót vagy éles kést, és mindig egyesével ellenőrizd a szemeket, hogy valóban magtalanok legyenek.
Egy tálban keverd össze a natúr joghurtot a mézzel és a vanília kivonattal. Dolgozd össze, amíg a keverék sima és egynemű nem lesz.
Ha a méz túl sűrű, előbb keverd el külön egy kis joghurttal, így könnyebben oszlik el.
Add hozzá a chia magot, keverd el jól, majd hagyd állni 5-10 percet, hogy megduzzadjon, és besűrítse a keveréket.
Ne hagyd túl sokáig állni, különben zselésedni kezd – tartsd szemmel az állagát.
A kimagozott cseresznyéket óvatosan keverd a joghurtos alapba. Ha szebb textúrára vágysz, ne törd össze őket – ha sima állagot szeretnél, botmixerrel is pürésítheted.
A darabolt gyümölcs finomabb, roppanós élményt ad – tálaláshoz pár szemet hagyhatsz díszítésre is.
Töltsd a kész joghurtot poharakba vagy tálkákba, és azonnal tálalhatod. Hűtőben 10-15 percig hűtve még krémesebb lesz.
A tetejére díszítésként tehetsz pár félbevágott cseresznyét – csak a gyümölcsöt, levelet ne használj!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.