Probiotikus fokhagyma joghurt, tĂĄlalva frissen

Probiotikus Fokhagyma joghurt

A fokhagymĂĄs joghurt egy klasszikus mediterrĂĄn Ă©tel, amelyet gyakran hasznĂĄlnak falafel, kebab Ă©s egyĂ©b fƱszeres Ă©telek mellĂ©. A probiotikus joghurt jĂłtĂ©kony hatĂĄssal van az emĂ©sztĂ©sre, mĂ­g a fokhagyma erƑsĂ­ti az Ă­zeket Ă©s a jĂłtĂ©kony hatĂĄst. A friss citromlĂ© Ă©s olĂ­vaolaj mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi ezt az egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł Ă©telt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Joghurt (Ă©lƑflĂłrĂĄs)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg, és finoman vågd apróra vagy nyomkodd össze fokhagymanyomóval.

    A fokhagyma Ă­ze erƑsebb lesz, ha a kĂ©ssel aprĂ­tod, de gyorsabb, ha fokhagymanyomĂłt hasznĂĄlsz.

    2

    A joghurtot tedd egy tålba, és keverd hozzå az apróra vågott fokhagymåt.

    HasznĂĄlj Ă©lƑflĂłrĂĄs joghurtot, hogy biztosan probiotikus hatĂĄsa legyen az Ă©telnek.

    3

    Add hozzå a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a fekete borsot, majd keverd jól össze.

    A citromlé frissességet ad a joghurtnak, míg az olívaolaj krémesebbé teszi.

    4

    A petrezselymet vågd finomra, majd szórd a joghurtra és keverd bele.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színesebbé is teszi az ételt.

    5

    HƱtsd a joghurtot legalĂĄbb 30 percig a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    Ez a joghurt hidegen a legfinomabb, de akĂĄr egy-kĂ©t napig is eltarthatĂł a hƱtƑben.

    6

    Tålald frissen, akår pirított kenyérrel, falafel mellett, vagy salåtåkhoz.

    Ez a fokhagymås joghurt jól illik fƱszeres ételekhez, mivel frissíti és enyhíti azok ízét.