A fokhagymát hámozd meg, és finoman vágd apróra vagy nyomkodd össze fokhagymanyomóval.
A fokhagyma íze erősebb lesz, ha a késsel aprítod, de gyorsabb, ha fokhagymanyomót használsz.
A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Használj élőflórás joghurtot, hogy biztosan probiotikus hatása legyen az ételnek.
Add hozzá a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a fekete borsot, majd keverd jól össze.
A citromlé frissességet ad a joghurtnak, míg az olívaolaj krémesebbé teszi.
A petrezselymet vágd finomra, majd szórd a joghurtra és keverd bele.
A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színesebbé is teszi az ételt.
Hűtsd a joghurtot legalább 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ez a joghurt hidegen a legfinomabb, de akár egy-két napig is eltartható a hűtőben.
Tálald frissen, akár pirított kenyérrel, falafel mellett, vagy salátákhoz.
Ez a fokhagymás joghurt jól illik fűszeres ételekhez, mivel frissíti és enyhíti azok ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.