Probiotikus fokhagyma joghurt, tálalva frissen

Probiotikus Fokhagyma joghurt

A fokhagymás joghurt egy klasszikus mediterrán étel, amelyet gyakran használnak falafel, kebab és egyéb fűszeres ételek mellé. A probiotikus joghurt jótékony hatással van az emésztésre, míg a fokhagyma erősíti az ízeket és a jótékony hatást. A friss citromlé és olívaolaj még gazdagabbá teszi ezt az egyszerű, de ínycsiklandó ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Joghurt (élőflórás)
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, és finoman vágd apróra vagy nyomkodd össze fokhagymanyomóval.

    A fokhagyma íze erősebb lesz, ha a késsel aprítod, de gyorsabb, ha fokhagymanyomót használsz.

    2

    A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá az apróra vágott fokhagymát.

    Használj élőflórás joghurtot, hogy biztosan probiotikus hatása legyen az ételnek.

    3

    Add hozzá a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a fekete borsot, majd keverd jól össze.

    A citromlé frissességet ad a joghurtnak, míg az olívaolaj krémesebbé teszi.

    4

    A petrezselymet vágd finomra, majd szórd a joghurtra és keverd bele.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színesebbé is teszi az ételt.

    5

    Hűtsd a joghurtot legalább 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ez a joghurt hidegen a legfinomabb, de akár egy-két napig is eltartható a hűtőben.

    6

    Tálald frissen, akár pirított kenyérrel, falafel mellett, vagy salátákhoz.

    Ez a fokhagymás joghurt jól illik fűszeres ételekhez, mivel frissíti és enyhíti azok ízét.