Fűszeres kefir pohárban tálalva, tetején paprikával és borssal megszórva

Probiotikus Fűszeres kefir

A kefirt már évezredek óta ismerik és fogyasztják a Kaukázus vidékén, ahol természetes fermentálással készült tejital formájában szolgált az egészség megőrzésére. A fűszeres változatokat elsősorban a közel-keleti és mediterrán régiókban használták, ahol gyakori volt, hogy joghurt- vagy kefiralapú mártásokat készítettek különféle ételek mellé. Ebben a receptben a klasszikus kefirt gazdagítjuk néhány egyszerű fűszerrel – paprika, bors és oregánó –, amelyek kellemesen melegséget és egyedi karaktert adnak. A pirospaprika nemcsak színt, de édes-fűszeres aromát is visz az italba, míg a bors élénkítő hatású, az oregánó pedig mediterrán hangulatot teremt. Ez az ital tökéletes választás, ha valami frissítőt és egészségeset keresel, de unod a klasszikus édes ízeket. Saláták mellé, grillezett zöldségekhez, vagy akár mártogatóként is kiváló. Kísérletezhetsz egyéni ízesítésekkel is – például friss petrezselyemmel vagy reszelt uborkával kombinálva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
0.5 tk. Őrölt pirospaprika
0.25 tk. Őrölt fekete bors
0.5 tk. Szárított oregánó
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a kefirt egy keverőtálba, és hagyd 5-10 percig állni szobahőmérsékleten, hogy jobban összeérjenek az ízek.

    Langyos állapotban könnyebben elkeverhetők a fűszerek, és intenzívebb lesz az ízhatás.

    2

    Add hozzá a sót, a pirospaprikát, az őrölt borsot és az oregánót, majd keverd el alaposan.

    A fűszereket szitán keresztül adagolva elkerülhetőek a csomók, és egyenletesebb lesz a keverék.

    3

    Töltsd a fűszeres kefirt kis poharakba vagy tálkákba, majd díszítsd kevés extra pirospaprikával a tetején.

    Tálalás előtt érdemes pár percig hűteni, így a fűszerek jobban összeérnek és az ital frissítőbb hatású lesz.

    4

    Fogyaszd önmagában vagy friss zöldségek mellé mártogatóként. Lezárt edényben hűtőben 1 napig eláll.

    Használhatod saláták önteteként is – egyedi, fűszeres karaktert ad a zöldségeknek.

    5

    Tálalás előtt keverd át újra, mivel a fűszerek egy része leülepedhet az aljára.

    Ha pikánsabb ízre vágysz, egy kevés reszelt fokhagymával vagy chilipehellyel is feldobhatod.