Öntsd a kefirt egy keverőtálba, és hagyd 5-10 percig állni szobahőmérsékleten, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Langyos állapotban könnyebben elkeverhetők a fűszerek, és intenzívebb lesz az ízhatás.
Add hozzá a sót, a pirospaprikát, az őrölt borsot és az oregánót, majd keverd el alaposan.
A fűszereket szitán keresztül adagolva elkerülhetőek a csomók, és egyenletesebb lesz a keverék.
Töltsd a fűszeres kefirt kis poharakba vagy tálkákba, majd díszítsd kevés extra pirospaprikával a tetején.
Tálalás előtt érdemes pár percig hűteni, így a fűszerek jobban összeérnek és az ital frissítőbb hatású lesz.
Fogyaszd önmagában vagy friss zöldségek mellé mártogatóként. Lezárt edényben hűtőben 1 napig eláll.
Használhatod saláták önteteként is – egyedi, fűszeres karaktert ad a zöldségeknek.
Tálalás előtt keverd át újra, mivel a fűszerek egy része leülepedhet az aljára.
Ha pikánsabb ízre vágysz, egy kevés reszelt fokhagymával vagy chilipehellyel is feldobhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.