Probiotikus gyömbéres-borsos kefir pohårban tålalva, mellette reszelt gyömbér és fekete bors

Probiotikus Gyömbéres-borsos kefir

A kefir hosszĂș Ă©vszĂĄzadok Ăłta ismert erjesztett tejital, mely a KaukĂĄzusban vĂĄlt igazĂĄn nĂ©pszerƱvĂ©. A gyömbĂ©rt az ĂĄzsiai gyĂłgyĂĄszatban mĂĄr több ezer Ă©ve alkalmazzĂĄk gyulladĂĄscsökkentƑ Ă©s immunerƑsĂ­tƑ hatĂĄsai miatt, a fekete bors pedig az indiai AyurvĂ©da egyik legfontosabb fƱszere. Technikai tipp: mindig friss gyömbĂ©rt hasznĂĄlj, mivel a szĂĄrĂ­tott vĂĄltozat kevĂ©sbĂ© intenzĂ­v italokhoz. Ahogy a reszelt gyömbĂ©r Ă©s a bors fƱszeres aromĂĄja belekeveredik a kefir krĂ©mes textĂșrĂĄjĂĄba, egy ĂŒdĂ­tƑ Ă©s energetizĂĄlĂł ital szĂŒletik. Ez a recept kĂŒlönösen ajĂĄnlott megfĂĄzĂĄsos idƑszakban vagy emĂ©sztĂ©sjavĂ­tĂĄsra. Ha mĂ©g frissĂ­tƑbb hatĂĄst szeretnĂ©l, kĂ©szĂ­tsd el jĂ©ghideg kefirrel, vagy adj hozzĂĄ nĂ©hĂĄny jĂ©gkockĂĄt tĂĄlalĂĄskor.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 1
⭕ 250 ml TermĂ©szetes kefir
⭕ 1 tk. Friss gyömbĂ©r (reszelve)
⭕ 1 csipet Fekete bors (Ƒrölt)
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tĂĄlban reszeld le a friss gyömbĂ©rt. Ügyelj arra, hogy csak a szĂŒksĂ©ges mennyisĂ©get hasznĂĄld, mivel nagyon intenzĂ­v Ă­zƱ.

    GyömbĂ©r reszelĂ©sĂ©hez hasznĂĄlj finom reszelƑt, Ă©s elƑtte hĂĄmozd meg egy teĂĄskanĂĄl Ă©lĂ©vel.

    2

    Egy mĂĄsik tĂĄlban öntsd ki a kefirt, add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt, friss citromlevet, csipet sĂłt Ă©s frissen Ƒrölt fekete borsot.

    Mindig frissen Ƒrölt borsot hasznĂĄlj – az Ă­ze sokkal erƑteljesebb Ă©s aromĂĄsabb, mint az elƑre Ƒrölt vĂĄltozatĂ©.

    3

    Keverd alaposan össze a hozzĂĄvalĂłkat egy kanĂĄllal, amĂ­g sima ĂĄllagot nem kapsz. Ügyelj arra, hogy a gyömbĂ©r jĂłl elkeveredjen.

    HasznĂĄlhatsz kĂ©zi habverƑt is, hogy gyorsabban egynemƱvĂ© vĂĄljon az ital.

    4

    TĂĄlald pohĂĄrban vagy csĂ©szĂ©ben. HƱtsd be 10 percre, mielƑtt fogyasztanĂĄd, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    HƱtĂ©s közben lefedve tĂĄrold, hogy megƑrizze frissessĂ©gĂ©t Ă©s ne vegyen ĂĄt mĂĄs hƱtƑszagokat.