Kivi-vaníliás joghurtital pohárban, krémes állagú, zöldes árnyalatban

Probiotikus Kivi-vaníliás joghurt

A kivi és a joghurt találkozása igazi vitaminbomba, különösen akkor, ha probiotikus változattal készítjük. A joghurt fermentált tejtermékként jótékony baktériumokat tartalmaz, amelyek az emésztést támogatják, míg a kivi kiemelkedő C-vitamin-tartalmával segíti az immunrendszert. Történeti háttér: A kivi Új-Zélandon vált ismertté, de valójában Kínából származik, ahol hosszú ideje termesztik. A probiotikus joghurt a modern táplálkozás egyik legfontosabb eleme lett, köszönhetően az emésztésre gyakorolt pozitív hatásának. Technikai tipp: A kivi savassága miatt ne használj alumínium eszközöket a készítés során, mert fémes mellékízt hagyhat. Érzelmi felvezetés: Ahogy a friss kivi zamata keveredik a vanília lágy édességével, azonnal egy napsütötte tavaszi reggel hangulata sejlik fel. Felhasználói élmény: Ez az ital tökéletes választás lehet reggelire, uzsonnára vagy akár edzés után is – frissítő, laktató és jótékony a bélflórára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Kivi
300 ml Natúr probiotikus joghurt
1 ek. Méz
0.5 tk. Vanília aroma
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kiviket hámozd meg, majd darabold fel kisebb kockákra, hogy könnyen pürésíthető legyen. Fontos, hogy teljesen érett gyümölcsöt használj, mert így lesz igazán édes és lédús.

    Ha a kivi kissé kemény, hagyd szobahőmérsékleten néhány napig puhulni fogyasztás előtt.

    2

    Tedd a kivi darabokat egy turmixgépbe, majd add hozzá a natúr probiotikus joghurtot, mézet, vanília aromát és a frissen facsart citromlevet.

    A citromlé élénkíti a kivi ízét és megelőzi az oxidációt – a szín is frissebb marad!

    3

    Turmixold az összetevőket sima, egynemű állagúvá. Ha sűrűbbre szeretnéd, használj görög típusú joghurtot. Ha hígabbra, egy kevés vízzel lazíthatod.

    Használj pulzáló módot a turmixgépeden, hogy a kivi magjai ne aprózódjanak túlzottan.

    4

    Öntsd poharakba a kész italt, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen a legfinomabb!

    Tálalás előtt mindig keverd fel az italt, mivel a joghurt leülepedhet az aljára.