Kókusz-lime kefir ital poharakban tálalva, világos krémes szín, lime héjjal díszítve

Probiotikus Kókusz-lime kefir

A kókusz és a lime tökéletesen kiegészítik egymást a trópusi konyhák világában – a lime savanykás frissessége ellensúlyozza a kókusz lágy, zsíros karakterét. A kefirrel való kombináció kiváló választás, hiszen a probiotikus tulajdonságok mellett egy igazán különleges ízélményt nyújt. Technikai tipp: friss lime használata elengedhetetlen – a palackozott lé gyakran keserű vagy túl savas. Amikor a lime élénk aromája és a kókusz enyhe édessége összeolvad a joghurtos alapban, egy egzotikus, mégis egészséges ital születik. Kiválóan alkalmas nyári hűsítőként, akár sportolás után, akár egy könnyű reggeli mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
225 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
100 ml Kókusztej
2 ek. Lime leve
0.5 tk. Lime héj (reszelt)
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a kefirt egy tálba, majd hagyd szobahőmérsékleten állni 10-15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen.

    A kefir lágyabb és semlegesebb ízű lesz, ha nem közvetlenül a hűtőből használod.

    2

    Add hozzá a kókusztejet, és alaposan keverd össze a kefirrel egy kézi habverő segítségével.

    A kókusztej zsírossága krémesebbé teszi az állagot – ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatod.

    3

    Facsard ki a lime levét, reszeld le a héját, majd keverd bele mindkettőt a keverékbe. Ezután add hozzá a mézet is, és keverd simára.

    A lime héját csak a zöld részből reszeld, a fehér keserű!

    4

    Fedd le az italt, és pihentesd a hűtőben 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább pihenteted, annál jobban átjárja a lime frissessége a kefires alapot.

    5

    Tálalás előtt keverd át újra, majd öntsd poharakba. A tetejére díszítésként szórhatsz egy kevés lime héjat.

    Semmilyen lime levél vagy karika ne kerüljön a pohárra – csak a reszelt héj megengedett dekorációként.