Főzz 1 liter erős fekete teát 4-5 filterből vagy 2 ek. teafűből, majd keverd hozzá a kristálycukrot, míg teljesen feloldódik.
A cukrot még melegen keverd el, hogy gyorsabban oldódjon – de sose tedd bele a SCOBY-t melegen!
Hagyd teljesen lehűlni a teát szobahőmérsékletűre (20-25 °C), különben a kultúra elpusztulhat.
Ez a lépés kritikus – mindig ellenőrizd a hőmérsékletet, mielőtt hozzáadod a SCOBY-t!
Öntsd a lehűlt teát egy tiszta befőttesüvegbe, majd add hozzá az előző adag kombuchát (indító folyadék).
Az indító folyadék savassá teszi a közeget, ami megvédi a kultúrát a káros baktériumoktól.
Óvatosan helyezd bele a SCOBY-t a tetejére. Ne nyomd le – magától lebegni vagy süllyedni fog, ami normális.
Tiszta kézzel vagy kanállal dolgozz, és ne használj fémeszközt, mert az károsíthatja a kultúrát.
Fedd le az üveget légáteresztő textillel vagy papírtörlővel, és gumival rögzítsd. Helyezd sötét, meleg helyre 7-10 napra.
Ne mozgasd vagy rázd a fermentálás során, és ne zárd le légmentesen – a szénsavképződés miatt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.