A mandulát száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg 3-4 perc alatt, amíg illatos és enyhén aranybarna lesz. Ezután hagyd kihűlni, majd durvára vágd késsel vagy mozsárban törd meg.
A pirított mandula intenzívebb ízt ad – ne hagyd túlpirulni, mert keserű lesz.
Egy keverőtálban keverd össze az élőflórás natúr joghurtot a mézzel és vanília kivonattal, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha sűrűbb joghurtot szeretnél, válassz görög típusút vagy hagyd egy éjszakát szűrőben kicsepegni.
Add hozzá a chia magot, jól keverd el, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy kissé megduzzadjon és sűrűbbé tegye a joghurtot.
Ha hosszabb ideig áll, fogyasztás előtt mindenképp keverd fel újra, hogy ne ülepedjen le.
A kihűlt, durvára vágott mandulát óvatosan keverd bele a joghurtos keverékbe. Pár darabot hagyj a tetejére díszítésnek is.
A mandulát csak a végén add hozzá, így ropogós marad.
Töltsd a kész joghurtot poharakba vagy kis tálkákba, szórd meg a tetejét a félretett mandulával. Azonnal tálalható, vagy 10-15 percig hűthető.
Hűtve még krémesebb és kellemesebb lesz – kiváló reggelire vagy könnyű desszertként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.