Probiotikus mogyorós joghurt, pörkölt mogyoróval és mézzel tálalva

Probiotikus Mogyorós joghurt

A joghurt egy klasszikus, egészséges étel, amit többféleképpen is fogyaszthatunk. Az egyik legjobb módja annak, hogy a joghurtot még táplálóbbá tegyük, ha probiotikus kultúrával készítjük. A mogyorós joghurt egy egyszerű, de ínycsiklandó recept, amely egy egészséges édességet kínál. A pörkölt mogyoró gazdag íze és a joghurt selymes textúrája tökéletes harmóniában vannak. Ez az étel egy remek választás a reggelihez, uzsonnához vagy desszertként egy finom étkezés végén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 8 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Natúr joghurt
50 g Mogyoró
2 ek. Méz
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Probiotikus joghurt kultúra

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy tiszta üveg vagy műanyag tálba. Ha saját kultúrával szeretnéd készíteni, akkor először tedd hozzá a probiotikus joghurt kultúrát.

    A probiotikus kultúra segít az egészséges bélflóra fenntartásában, így mindig friss, jó minőségű kultúrát használj.

    2

    A mogyorót aprítsd fel apró darabokra vagy pörköld meg, ha szeretnél egy intenzívebb ízt. Ha pörkölt mogyorót használsz, hagyd lehűlni, mielőtt hozzáadod a joghurthoz.

    A pörkölt mogyoró íze sokkal gazdagabb, így ha időd engedi, mindenképp pörköld meg a mogyorót.

    3

    Add hozzá a mézet, vaníliát és citromlevet a joghurthoz. Keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A méz természetes édességet ad a joghurtnak, míg a citromlé frissíti és kiegyensúlyozza a joghurt ízét.

    4

    Végül add hozzá a mogyorót, és keverd jól össze. Ha a joghurtot már probiotikus kultúrával készíted, akkor a következő lépésben kell érlelni.

    A mogyoró adj hozzá egy kis textúrát, így a joghurt gazdagabb és érdekesebb lesz.

    5

    Ha probiotikus joghurtot készítesz, hagyd érni a joghurtot meleg helyen 6-8 órán át, hogy a kultúra aktiválódjon, majd tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy lehűljön.

    Az érési idő lehetővé teszi, hogy a joghurtba beépüljön a probiotikus kultúra, így egészséges bélflórát támogathatsz.

    6

    Tálald a kész mogyorós joghurtot egy tálban, és ízesítheted további friss gyümölcsökkel vagy még egy kis mézzel, ha szükséges.

    Friss bogyós gyümölcsökkel, mint például áfonya, szeder, vagy málna, még ínycsiklandóbbá teheted.