Probiotikus pörkölt mogyorós joghurt tálkákban, durvára vágott magvakkal megszórva

Probiotikus Pörkölt mogyoró joghurt

A pörkölt mogyoró és a krémes natúr joghurt találkozása különleges egyensúlyt hoz létre – egyszerre ropogós, friss és tápláló. A kefir vagy joghurt régóta ismert élőflórás hatásairól, a mogyoró pedig gazdag fehérjében és telítetlen zsírsavakban. Technikai tipp: mindig hűtsd le a pörkölt mogyorót, mielőtt joghurthoz kevered – a meleg elronthatja az állagot. Ez a recept tökéletes választás egészségtudatos édességre vágyóknak, reggelire, uzsonnára vagy sportolás után, amikor egyszerre van szükség energiára és élvezetre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
40 g Pörkölt mogyoró (durvára vágva)
1 ek. Méz
0.5 tk. Vanília kivonat
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pörkölt mogyorót késsel vagy aprítóval vágd durvára. Ne darálj túl apróra, mert az állag fontos része az élménynek.

    Ha nincs előre pörkölt mogyoród, száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 3-4 perc alatt, majd hűtsd ki.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a joghurtot, a mézet és a vanília kivonatot, míg homogén állagot kapsz.

    Szobahőmérsékleten könnyebb elkeverni a mézet – ne használj hideg joghurtot.

    3

    Add hozzá a chia magot, majd keverd el alaposan. Hagyd állni 5-10 percig, hogy megduzzadjon és besűrítse a joghurtot.

    Minél tovább áll, annál pudingosabb lesz az állaga – desszertként érdemes tovább pihentetni.

    4

    Végül forgasd bele a durvára vágott pörkölt mogyorót. Ne keverd túl sokáig, hogy ne puhuljon meg teljesen.

    A mogyorót közvetlen fogyasztás előtt is belekeverheted, ha roppanósabb élményre vágysz.

    5

    Töltsd kis tálkákba vagy poharakba. A tetejére szórj egy kis mogyorót – de ne használj egyéb díszítőelemet vagy levelet.

    Fogyasztás előtt érdemes 10 percet hűtőben tartani, így még jobban összeérnek az ízek.