A pörkölt mogyorót késsel vagy aprítóval vágd durvára. Ne darálj túl apróra, mert az állag fontos része az élménynek.
Ha nincs előre pörkölt mogyoród, száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 3-4 perc alatt, majd hűtsd ki.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a joghurtot, a mézet és a vanília kivonatot, míg homogén állagot kapsz.
Szobahőmérsékleten könnyebb elkeverni a mézet – ne használj hideg joghurtot.
Add hozzá a chia magot, majd keverd el alaposan. Hagyd állni 5-10 percig, hogy megduzzadjon és besűrítse a joghurtot.
Minél tovább áll, annál pudingosabb lesz az állaga – desszertként érdemes tovább pihentetni.
Végül forgasd bele a durvára vágott pörkölt mogyorót. Ne keverd túl sokáig, hogy ne puhuljon meg teljesen.
A mogyorót közvetlen fogyasztás előtt is belekeverheted, ha roppanósabb élményre vágysz.
Töltsd kis tálkákba vagy poharakba. A tetejére szórj egy kis mogyorót – de ne használj egyéb díszítőelemet vagy levelet.
Fogyasztás előtt érdemes 10 percet hűtőben tartani, így még jobban összeérnek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.