A sárgarépát alaposan mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le finomra. A cél, hogy könnyen elkeverhető legyen a joghurtban.
Ne használj nagylyukú reszelőt – az apróbbra reszelt sárgarépa jobban keveredik és krémesebb lesz a textúra.
Egy keverőtálban öntsd össze a joghurtot, a mézet és a citromlevet. Keverd el alaposan, hogy egységesen krémes állagot kapj.
A citromlé segít megelőzni, hogy a reszelt répa elszíneződje vagy oxidálódjon.
Add hozzá a reszelt sárgarépát és a chia magot, majd keverd össze. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia mag megduzzadjon.
A pihentetés alatt a joghurt sűrűsödik, és az ízek jobban összeérnek.
Töltsd a keveréket poharakba vagy kis tálkákba, majd a tetejére szórj egy kevés reszelt sárgarépát díszítésként. Ne használj semmilyen zöldséglevelet vagy külső dekorációt!
Tálalás előtt hűtsd be legalább 10 percre – hidegen frissebb, krémesebb lesz.
Azonnal fogyasztható, vagy lezárt edényben akár 1 napig is eltartható hűtőben. Fogyasztás előtt mindig keverd át.
A hűtés alatt a chia mag még jobban zselésedik – így sűrűbb, desszert jellegű állagot kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.