Probiotikus sárgarépás joghurt poharakban tálalva, narancsos árnyalatú krémes desszert

Probiotikus Sárgarépás joghurt

A joghurt évszázadok óta ismert probiotikus élelmiszer, a sárgarépa pedig az egyik legelérhetőbb, tápanyagban gazdag zöldség. E két összetevő kombinációja meglepően harmonikus – az édes, ropogós répa jól kiegészíti a savanykás joghurtot. A citrom és méz hozzáadása tovább fokozza az ízhatást. Technikai tipp: ha gazdagabb állagot szeretnél, válassz görög típusú joghurtot. Ez a recept ideális példája annak, hogyan lehet a zöldségeket kreatív módon beépíteni a napi étrendbe – akár reggeli, akár egészséges nasi formájában. Gyerekeknek is ajánlott, hiszen a méz természetes édessége ellensúlyozza a répa földes ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Élőflórás natúr joghurt
100 g Sárgarépa (finomra reszelve)
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát alaposan mosd meg, hámozd meg, majd reszeld le finomra. A cél, hogy könnyen elkeverhető legyen a joghurtban.

    Ne használj nagylyukú reszelőt – az apróbbra reszelt sárgarépa jobban keveredik és krémesebb lesz a textúra.

    2

    Egy keverőtálban öntsd össze a joghurtot, a mézet és a citromlevet. Keverd el alaposan, hogy egységesen krémes állagot kapj.

    A citromlé segít megelőzni, hogy a reszelt répa elszíneződje vagy oxidálódjon.

    3

    Add hozzá a reszelt sárgarépát és a chia magot, majd keverd össze. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia mag megduzzadjon.

    A pihentetés alatt a joghurt sűrűsödik, és az ízek jobban összeérnek.

    4

    Töltsd a keveréket poharakba vagy kis tálkákba, majd a tetejére szórj egy kevés reszelt sárgarépát díszítésként. Ne használj semmilyen zöldséglevelet vagy külső dekorációt!

    Tálalás előtt hűtsd be legalább 10 percre – hidegen frissebb, krémesebb lesz.

    5

    Azonnal fogyasztható, vagy lezárt edényben akár 1 napig is eltartható hűtőben. Fogyasztás előtt mindig keverd át.

    A hűtés alatt a chia mag még jobban zselésedik – így sűrűbb, desszert jellegű állagot kapsz.