Sterilizálj minden eszközt, például üveget, szűrőt, kanalat forró vízzel, hogy kizárólag a kefirgomba kultúrái tudjanak szaporodni.
Mindig steril eszközökkel dolgozz, hogy a kefir tiszta és biztonságos maradjon!
Öntsd a tejet egy tiszta üvegbe vagy edénybe. A tej legyen szobahőmérsékletű, ne hideg vagy forró.
Ha hideg a tej, hagyd szobahőmérsékleten melegedni kb. 1 órán át.
Add hozzá a kefirgombát a tejhez. Ne keverd túl erősen, csak finoman mozgasd meg, hogy eloszoljanak.
Fémeszközt ne használj a kefirgomba kezelésére – mindig műanyag vagy fa eszközt válassz!
Fedd le az edényt egy légáteresztő ruhával vagy papírtörlővel, és rögzítsd gumiszalaggal. Hagyd állni szobahőmérsékleten 20-24 órán keresztül.
Kerüld a közvetlen napfényt, mert az károsíthatja a kefirgombákat.
24 óra elteltével szűrd le a kefirt egy műanyag szűrőn keresztül. A kefirgombát különítsd el és friss tejbe teheted az újabb adaghoz.
A kefirgombát langyos vízzel gyorsan átöblítheted, ha túl sok tej maradt rajta.
Az elkészült kefirt öntsd tiszta üvegbe, zárd le, és tárold hűtőben. 5-7 napig fogyasztható, az íze folyamatosan erősödik.
Minél tovább érleled hűtőben, annál savanykásabb lesz az íze!
Fogyasztás előtt rázd fel vagy keverd át, hogy az esetleges fázisbontódás eltűnjön, így sima, egynemű italt kapsz.
Kiváló önmagában, de smoothiekhoz vagy reggeliző pelyhekhez is keverhető!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.