Probiotikus tej kefir ĂŒvegben, fehĂ©r ital krĂ©mes textĂșrĂĄval

Probiotikus Tej kefir

A kefir eredetĂ©t a KaukĂĄzus hegysĂ©geibe vezethetjĂŒk vissza, ahol a helyi nĂ©pek Ă©vszĂĄzadokon keresztĂŒl kĂ©szĂ­tettĂ©k Ă©s fogyasztottĂĄk ezt a tĂĄplĂĄlĂł italt. A probiotikus kefir a modern tĂĄplĂĄlkozĂĄstudomĂĄnyban is Ășjra reneszĂĄnszĂĄt Ă©li, köszönhetƑen jĂłtĂ©kony hatĂĄsainak az emĂ©sztĂ©sre Ă©s az immunrendszerre. Technikai tipp: a kefirgomba mindig friss tejben Ă©rzi jĂłl magĂĄt, ezĂ©rt az ĂșjrakezdĂ©s elƑtt sose hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten kiszĂĄradni. Ahogy a tej ĂĄtalakul kefirrĂ©, a konyhĂĄban kellemesen Ă©deskĂ©s, friss illat terjed. KĂ©pzeld el, ahogy egy pohĂĄr hƱsĂ­tƑ, enyhĂ©n pezsgƑ, lĂĄgy tej kefirt kortyolsz egy forrĂł napon – termĂ©szetes Ă©lvezet, amely energiĂĄval tölt fel. A kefir kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs reggeli italkĂ©nt, turmixokhoz alapkĂ©nt, vagy akĂĄr egĂ©szsĂ©ges nassolnivalĂłkĂ©nt is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 1000 ml TehĂ©ntej
⭕ 30 g Kefirgomba

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    SterilizĂĄlj minden eszközt, pĂ©ldĂĄul ĂŒveget, szƱrƑt, kanalat forrĂł vĂ­zzel, hogy kizĂĄrĂłlag a kefirgomba kultĂșrĂĄi tudjanak szaporodni.

    Mindig steril eszközökkel dolgozz, hogy a kefir tiszta és biztonsågos maradjon!

    2

    Öntsd a tejet egy tiszta ĂŒvegbe vagy edĂ©nybe. A tej legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, ne hideg vagy forrĂł.

    Ha hideg a tej, hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten melegedni kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    3

    Add hozzĂĄ a kefirgombĂĄt a tejhez. Ne keverd tĂșl erƑsen, csak finoman mozgasd meg, hogy eloszoljanak.

    FĂ©meszközt ne hasznĂĄlj a kefirgomba kezelĂ©sĂ©re – mindig mƱanyag vagy fa eszközt vĂĄlassz!

    4

    Fedd le az edĂ©nyt egy lĂ©gĂĄteresztƑ ruhĂĄval vagy papĂ­rtörlƑvel, Ă©s rögzĂ­tsd gumiszalaggal. Hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 20-24 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    KerĂŒld a közvetlen napfĂ©nyt, mert az kĂĄrosĂ­thatja a kefirgombĂĄkat.

    5

    24 Ăłra elteltĂ©vel szƱrd le a kefirt egy mƱanyag szƱrƑn keresztĂŒl. A kefirgombĂĄt kĂŒlönĂ­tsd el Ă©s friss tejbe teheted az Ășjabb adaghoz.

    A kefirgombĂĄt langyos vĂ­zzel gyorsan ĂĄtöblĂ­theted, ha tĂșl sok tej maradt rajta.

    6

    Az elkĂ©szĂŒlt kefirt öntsd tiszta ĂŒvegbe, zĂĄrd le, Ă©s tĂĄrold hƱtƑben. 5-7 napig fogyaszthatĂł, az Ă­ze folyamatosan erƑsödik.

    MinĂ©l tovĂĄbb Ă©rleled hƱtƑben, annĂĄl savanykĂĄsabb lesz az Ă­ze!

    7

    FogyasztĂĄs elƑtt rĂĄzd fel vagy keverd ĂĄt, hogy az esetleges fĂĄzisbontĂłdĂĄs eltƱnjön, Ă­gy sima, egynemƱ italt kapsz.

    KivĂĄlĂł önmagĂĄban, de smoothiekhoz vagy reggelizƑ pelyhekhez is keverhetƑ!