Pohár probiotikus kefir vörös áfonyával díszítve

Probiotikus Vörös áfonya kefir

A kefir régóta ismert és kedvelt probiotikus ital, amely a Kaukázusból származik, és az egészséges bélflóra egyik legjobb támogatójának számít. A vörös áfonya Észak-Amerikából indult hódító útjára, és a modern táplálkozásban antioxidáns-tartalma miatt vált nélkülözhetetlenné. Az áfonya enyhén fanyar karaktere, a kefir savanykás krémessége, valamint a méz és citrom lágy egyensúlya harmonikus, frissítő összhatást eredményez. Tipp: ha különösen intenzív színt szeretnél elérni, turmixold össze az összetevőket – így élénk rózsaszín italt kapsz. Ez a recept ideális egy nyári reggelihez, könnyű tízóraihoz vagy akár egy egészséges desszertként is megállja a helyét. Ha szezonon kívül készíted, fagyasztott áfonyával is remekül működik, csak ügyelj a megfelelő lecsöpögtetésre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
100 g Vörös áfonya (friss vagy fagyasztott)
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös áfonyát mosd meg alaposan, ha fagyasztott, olvaszd ki és csepegtesd le, hogy ne hígítsa fel a kefirt.

    A fagyasztott gyümölcsöt érdemes papírtörlőn pár percig pihentetni, hogy a felesleges nedvességet felszívja.

    2

    Egy tálban keverd el a kefirt a mézzel és a citromlével, míg egységes, enyhén édes-savanykás ízt nem kapsz.

    A citromlé kiemeli az áfonya színét és frissíti az ital karakterét.

    3

    Add hozzá az áfonyát, és keverd össze az itallal. Ha simább textúrát szeretnél, turmixolhatod is az egészet.

    A turmixolással selymesebb állagot kapsz, de ha a gyümölcsös darabos állagot szereted, csak keverd el kézzel.

    4

    Töltsd kis poharakba vagy tálkákba, és díszítsd a tetejét néhány egész áfonyaszemmel.

    Ne használj túl sok gyümölcsöt díszítésre, mert elnyomhatja a kefires alapot – néhány szem elég.

    5

    Tálalás előtt hűtsd be legalább 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Frissen fogyasztva a legfinomabb.

    Tálalhatod jégkockákkal vagy behűtött pohárban is, így tovább friss marad a hőségben.