A vörös áfonyát mosd meg alaposan, ha fagyasztott, olvaszd ki és csepegtesd le, hogy ne hígítsa fel a kefirt.
A fagyasztott gyümölcsöt érdemes papírtörlőn pár percig pihentetni, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
Egy tálban keverd el a kefirt a mézzel és a citromlével, míg egységes, enyhén édes-savanykás ízt nem kapsz.
A citromlé kiemeli az áfonya színét és frissíti az ital karakterét.
Add hozzá az áfonyát, és keverd össze az itallal. Ha simább textúrát szeretnél, turmixolhatod is az egészet.
A turmixolással selymesebb állagot kapsz, de ha a gyümölcsös darabos állagot szereted, csak keverd el kézzel.
Töltsd kis poharakba vagy tálkákba, és díszítsd a tetejét néhány egész áfonyaszemmel.
Ne használj túl sok gyümölcsöt díszítésre, mert elnyomhatja a kefires alapot – néhány szem elég.
Tálalás előtt hűtsd be legalább 10–15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
Tálalhatod jégkockákkal vagy behűtött pohárban is, így tovább friss marad a hőségben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.