Proja fetasajttal, friss és ínycsiklandó szeletek

Proja fetasajttal

A proja a balkáni konyha egyik klasszikus étele, amelyet gyakran készítenek sós változatban. A fetasajt gazdag íze és a kukoricaliszt egyszerűsége tökéletes harmóniát alkot. Ezt az ételt az otthonokban, reggelire vagy uzsonnára gyakran tálalják. A proja ízletes és könnyen elkészíthető, ideális választás egy gyors és tápláló étkezéshez. A fetasajt ezen változata egy modern csavart ad a hagyományos recepthez, új ízeket és gazdag textúrát kölcsönözve.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricaliszt
100 g Fehérliszt
150 g Fetasajt
200 ml Tej
2 db Tojás
3 ek. Olaj
0.5 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Szódabikarbóna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban, add hozzá a tejet, az olajat, majd alaposan keverd össze.

    A tojásokat érdemes szobahőmérsékleten tartani, hogy könnyebben felverhetők legyenek.

    2

    A kukoricalisztet, fehérlisztet, sót, borsot és szódabikarbónát keverd össze egy másik tálban.

    Szódabikarbónát érdemes mindig frissen használni, hogy biztosan jól megemelje a tésztát.

    3

    A száraz hozzávalókat lassan add hozzá a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen keverhető legyen.

    4

    A fetasajtot morzsolj bele a tésztába, és alaposan keverd össze.

    A fetasajt jól illik a proja édes ízéhez, de ha szeretnéd, egy kis extra fűszert is hozzáadhatsz, mint például oregánót.

    5

    Melegíts elő egy sütőt 180°C-ra, és öntsd a tésztát egy sütőformába. Sütés előtt kicsit olajozd meg a formát.

    A sütőformát érdemes papírral kibélelni, így könnyebb lesz a sütés után a kockák kivétele.

    6

    Süsd a projekt 25-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje, és egy tűt beledugva már nem ragad rá tészta.

    A sütési idő formától függően változhat, ezért érdemes 25 perc után ellenőrizni.

    7

    Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    Frissen a legfinomabb, de másnap is ízletes marad, ha légmentesen tárolod.