A tojásokat verd fel egy tálban, add hozzá a tejet, az olajat, majd alaposan keverd össze.
A tojásokat érdemes szobahőmérsékleten tartani, hogy könnyebben felverhetők legyenek.
A kukoricalisztet, fehérlisztet, sót, borsot és szódabikarbónát keverd össze egy másik tálban.
Szódabikarbónát érdemes mindig frissen használni, hogy biztosan jól megemelje a tésztát.
A száraz hozzávalókat lassan add hozzá a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen keverhető legyen.
A fetasajtot morzsolj bele a tésztába, és alaposan keverd össze.
A fetasajt jól illik a proja édes ízéhez, de ha szeretnéd, egy kis extra fűszert is hozzáadhatsz, mint például oregánót.
Melegíts elő egy sütőt 180°C-ra, és öntsd a tésztát egy sütőformába. Sütés előtt kicsit olajozd meg a formát.
A sütőformát érdemes papírral kibélelni, így könnyebb lesz a sütés után a kockák kivétele.
Süsd a projekt 25-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje, és egy tűt beledugva már nem ragad rá tészta.
A sütési idő formától függően változhat, ezért érdemes 25 perc után ellenőrizni.
Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
Frissen a legfinomabb, de másnap is ízletes marad, ha légmentesen tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.