Proja kukoricaliszttel feta sajttal és petrezselyemmel díszítve

Proja kukoricaliszttel

A Proja egy hagyományos balkáni étel, amely kukoricalisztből készül, és gyakran tálalják sós formában. A sós proja tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára, de akár egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. A feta sajt és a friss petrezselyem gazdagítja az ízeket, és különleges karaktert ad a tésztának. Ezt az ételt egyszerű elkészíteni, és könnyen variálható a kívánt ízek szerint. A Proja különböző változatai számos balkáni étkezés részét képezik, és általában frissen tálalják, melegen, ropogós külsővel és puha belsővel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Kukoricaliszt
200 g Joghurt
3 db Tojás
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Sütőpor
1 tk.
100 g Feta sajt
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a joghurtot, az olívaolajat és a sót. Keverd jól össze.

    A tojások felverése előtt ne felejtsd el alaposan felkeverni őket, hogy ne legyenek túlságosan habosak.

    2

    A sütőporral és a borssal keverd össze a kukoricalisztet, majd add hozzá a tojásos keverékhez.

    A kukoricalisztet szitálva add a keverékhez, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    A feta sajtot morzsold fel és add hozzá a tésztához. A friss petrezselymet vágd apróra, és szórd a tésztába.

    Ha a feta sajt túl sósnak tűnik, egy kevés túróval is helyettesítheted.

    4

    Az így elkészített tésztát öntsd egy kivajazott sütőformába.

    A sütőformát mindig alaposan vajazd ki, hogy ne ragadjon bele a tészta.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, és egy tűpróbával megállapítod, hogy kész.

    Ha nem vagy biztos benne, hogy megsült, szúrj egy fogpiszkálót a közepébe – ha tisztán jön ki, akkor kész.