Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Ez segít elkerülni a letapadást és megkönnyíti a tisztítást.
Ha nincs sütőpapírod, a tepsit vékonyan kend ki vajjal vagy olajjal, és szórd meg liszttel.
Olvaszd fel a fehércsokoládét vízgőz felett vagy mikróban alacsony fokozaton. Ezután keverd össze a mascarponéval, proseccóval, porcukorral és vaníliakivonattal. Dolgozd össze simára, hogy selymes krémet kapj.
A fehércsokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megéghet. A mikróban 30 másodperces intervallumokban melegítsd, kevergetve közben.
Teríts ki egy réteslapot a munkafelületre, és kend meg olvasztott vajjal. Ez segíti a rétegek ropogósra sülését, és megelőzi a kiszáradást.
A réteslapokat nedves konyharuhával takard le, amíg nem használod őket, hogy ne száradjanak ki.
Kanalazz 2-3 evőkanálnyi proseccós-krémet a lap közepére, és simítsd el egyenletesen. Óvatosan tekerd fel a lapot hosszában, figyelve arra, hogy a töltelék ne csússzon ki.
Ne tegyél túl sok tölteléket a réteslapra, mert akkor nehezebb lesz feltekerni, és kifolyhat a töltelék.
Formázd a tekercset spirál formára (csiga alakúra), majd helyezd a sütőpapíros tepsibe. Ismételd meg a folyamatot a többi lappal és töltelékkel is.
A csigákat szorosan egymás mellé helyezd a tepsibe, hogy megtartsák a formájukat sütés közben.
Kend meg a tetejüket is vajjal, hogy szép aranyszínű és fényes legyen a burek felülete. Tipp: ne használd túl sok vajat, különben túl zsíros lehet a végeredmény.
A vajat ecsettel vidd fel a burek tetejére, hogy egyenletesen oszlasd el.
Süsd 30-35 percig, amíg a réteslap aranybarnára sül és ropogós lesz. A végén figyeld, nehogy a fehércsoki karamellizálódása miatt túl sötétre süljön.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd 10 percig hűlni a sütőből kivéve, hogy a krém kissé megszilárduljon, és ne égessen meg szeleteléskor. Tálaláskor szórhatsz rá egy kevés porcukrot (opcionális).
A burek langyosan a legfinomabb. Tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.