Psarosoupa babérlevéllel, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa babérlevéllel

A psarosoupa egy klasszikus görög étel, amely friss tengeri halakból készül. A babérlevél hozzáadása fokozza a leves ízét, miközben egy különleges, fűszeres illatot ad az ételnek. Ez az étel igazi mediterrán ízélmény, amely tökéletes választás a halételek kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
2 db Babérlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Használj friss tengeri halat, például tengeri sügért, hogy a leves gazdag ízű legyen.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    A fokhagyma és hagyma együttes párolása segít kiemelni a leves gazdag ízét.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma párolása gazdagítja a leves ízét anélkül, hogy megégne.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdag alapot ad a levesnek, de ügyelj, hogy ne égjen le.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd add hozzá a babérleveleket. Forrald fel.

    A babérlevelek fűszeres ízt adnak a levesnek, de mindig távolítsd el tálalás előtt.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.

    A babérlevél íze fokozatosan áthatja a levest, így minden falat egyaránt fűszeres és gazdag lesz.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé és a friss petrezselyem frissíti a levest és kiemeli a hal ízét.