A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.
Használhatsz bármilyen tengeri halat, de a tengeri sügér a legjobb választás a psarosoupa számára.
A vöröshagymát és fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel. A burgonyát hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.
A burgonya hozzáadása gazdagítja a levest, és sűrűbbé teszi.
Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma és fokhagyma párolása előtt győződj meg arról, hogy az olaj forró, hogy ne szívja fel a zöldség a felesleges olajat.
Add hozzá a sárgarépát, zellert és burgonyát, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.
A paradicsom püré gazdag ízt ad, és segít a leves alapjának létrehozásában.
Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.
A halat soha ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét és textúráját.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a burgonya megpuhul és az ízek jól összeérnek.
A burgonya hamar megpuhul, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját.
Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé frissíti és kiemeli a hal ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.