Psarosoupa burgonyával gazdagítva, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa burgonyával gazdagítva

A psarosoupa egy klasszikus görög étel, amely a friss tengeri halakból készült gazdag leves. A burgonya hozzáadásával a leves sűrűbbé válik, miközben gazdagítja az ízeket. Ez az étel egy igazi mediterrán klasszikus, amelyet mindenki szeretni fog, aki szereti a tápláló, ínycsiklandó leveseket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
2 db Burgonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Használhatsz bármilyen tengeri halat, de a tengeri sügér a legjobb választás a psarosoupa számára.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel. A burgonyát hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.

    A burgonya hozzáadása gazdagítja a levest, és sűrűbbé teszi.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma és fokhagyma párolása előtt győződj meg arról, hogy az olaj forró, hogy ne szívja fel a zöldség a felesleges olajat.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert és burgonyát, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdag ízt ad, és segít a leves alapjának létrehozásában.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat soha ne főzd túl, hogy megőrizze frissességét és textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a burgonya megpuhul és az ízek jól összeérnek.

    A burgonya hamar megpuhul, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissíti és kiemeli a hal ízét.