Psarosoupa gluténmentes változatban, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa gluténmentes változatban

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb ételének számít, amely friss tengeri halakból készült gazdag leves. A gluténmentes változatban is ugyanolyan gazdag és finom marad, így bárki élvezheti ezt a mediterrán ízélményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A friss tengeri hal a legjobb választás ehhez a leveshez.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    A zöldségek aprítása segít gyorsabb főzést elérni.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma párolása segít az alap ízeinek kibontakozásában.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdagítja az alapot és sűríti a levest.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze friss ízét és textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak, és az ízek jól összeérnek.

    A gluténmentes változat ugyanúgy finom lesz, mint a hagyományos verzió.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissíti a levest és kiemeli a tengeri ízeket.