A hal filét vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A sárgarépát és zellert hámozd meg, majd vágd fel apróbb darabokra.
A halat frissen használd, hogy a leves tiszta, friss ízű legyen.
Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg enyhén megpirulnak.
A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az ízeket, de figyelj arra, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a felaprított sárgarépát és zellert a lábasba, majd pirítsd őket további 5 percig.
Ne hagyd, hogy a zöldségek túl puhára főjenek, mert akkor elveszítik friss ízüket.
Öntsd fel a vízzel, majd forrald fel. Amikor a leves felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A főzés során figyeld a levest, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy elkerüld a túlságosan sűrű levest.
A paradicsomokat hámozd meg, és vágd apróra. Add hozzá a leveshez, és főzd további 5 percig.
A paradicsom extra frissességet ad a levesnek, és fokozza a gazdag ízeket.
Tedd bele a hal darabokat, és főzd 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.
A halat ne főzd túl, mert könnyen széteshet, ha túl sokáig főzöd.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd.
A friss petrezselyem friss és enyhe íze jól illik a leveshez, és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.