Psarosoupa sárgarépával és zellerrel, gazdag görög halleves friss petrezselyemmel tálalva

Psarosoupa sárgarépával és zellerrel

A Psarosoupa egy tradicionális görög halleves, amelyet gyakran készítenek tengerparti területeken, ahol a friss hal könnyen beszerezhető. Az étel egyszerű alapanyagokból készül, de a hal és zöldségek ízei tökéletes harmóniát alkotnak. A sárgarépa és zeller gazdagítják a leves ízét, míg a hal adja a selymes textúrát. Az étel könnyen emészthető, tápláló, és a görög konyha egyik kedvelt étke, amely frissítő és laktató egyben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé (pl. tőkehal vagy hekk)
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1.5 l Víz
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filét vágd kisebb darabokra, és tedd félre. A sárgarépát és zellert hámozd meg, majd vágd fel apróbb darabokra.

    A halat frissen használd, hogy a leves tiszta, friss ízű legyen.

    2

    Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg enyhén megpirulnak.

    A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az ízeket, de figyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a felaprított sárgarépát és zellert a lábasba, majd pirítsd őket további 5 percig.

    Ne hagyd, hogy a zöldségek túl puhára főjenek, mert akkor elveszítik friss ízüket.

    4

    Öntsd fel a vízzel, majd forrald fel. Amikor a leves felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A főzés során figyeld a levest, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy elkerüld a túlságosan sűrű levest.

    5

    A paradicsomokat hámozd meg, és vágd apróra. Add hozzá a leveshez, és főzd további 5 percig.

    A paradicsom extra frissességet ad a levesnek, és fokozza a gazdag ízeket.

    6

    Tedd bele a hal darabokat, és főzd 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    A halat ne főzd túl, mert könnyen széteshet, ha túl sokáig főzöd.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd.

    A friss petrezselyem friss és enyhe íze jól illik a leveshez, és szép színt ad neki.