A toor dalt alaposan öblítsük le, majd főzzük puhára egy nagy edényben, 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz gyorsfőzőt, ami jelentősen lerövidíti a főzési időt!
A hagymát, fokhagymát és zöld chiliket vágd apróra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesednek és illatosak nem lesznek.
Ha szereted a csípősebbet, nyugodtan rakj bele több zöld chilit!
Add hozzá a friss reszelt kókuszt, a köményt és a mustármagot, majd pirítsd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kókusz adja a Puli Kootu gazdag, krémes állagát, ezért érdemes friss kókuszt használni.
Most add hozzá a tamárind pasztát és a curry leveleket. Keverd jól össze, majd öntsd rá a főtt toor dalt.
A tamárind ad egy kellemesen savanyú ízt, amitől igazán egyedi lesz az étel.
Öntsd fel vízzel, ha szükséges, hogy megfelelő állagot kapj. Főzd össze 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd sűrűbbre, akkor kevesebb vizet adj hozzá, ha hígabbra, akkor több vizet önts.
Tálalás előtt ízesítsd sóval, és tálald frissen, rizs mellett, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.