Puli Kootu tálalva, friss korianderrel díszítve

Puli Kootu

A Puli Kootu egy hagyományos dél-indiai étel, amelyet főként zöldségekkel és lencsével készítenek. A tamárind és kókusz egyedülálló ízkombinációja miatt különleges és tápláló étkezést kínál. Az étel gazdag ízvilágot biztosít, miközben könnyen elkészíthető. A Puli Kootu nemcsak a vegetáriánusok számára ideális, hanem azoknak is, akik szeretnének egy könnyed, de ínycsiklandó ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Toor dal (sárga lencse)
2 ek. Tamárind paszta
50 g Kókusz (friss reszelt)
2 db Zöld chili
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 csokor Curry levél
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
2 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A toor dalt alaposan öblítsük le, majd főzzük puhára egy nagy edényben, 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz gyorsfőzőt, ami jelentősen lerövidíti a főzési időt!

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chiliket vágd apróra. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesednek és illatosak nem lesznek.

    Ha szereted a csípősebbet, nyugodtan rakj bele több zöld chilit!

    3

    Add hozzá a friss reszelt kókuszt, a köményt és a mustármagot, majd pirítsd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusz adja a Puli Kootu gazdag, krémes állagát, ezért érdemes friss kókuszt használni.

    4

    Most add hozzá a tamárind pasztát és a curry leveleket. Keverd jól össze, majd öntsd rá a főtt toor dalt.

    A tamárind ad egy kellemesen savanyú ízt, amitől igazán egyedi lesz az étel.

    5

    Öntsd fel vízzel, ha szükséges, hogy megfelelő állagot kapj. Főzd össze 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd sűrűbbre, akkor kevesebb vizet adj hozzá, ha hígabbra, akkor több vizet önts.

    6

    Tálalás előtt ízesítsd sóval, és tálald frissen, rizs mellett, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.