Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, nehogy felforrjon és elveszítse az aromáját.
Add hozzá a narancslevet, a barna cukrot, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a citromlevet. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint állítsd be a cukor mennyiségét. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá még egy kis citromlevet.
Keverd hozzá a vanília kivonatot, hogy az ital még gazdagabb ízvilágot kapjon.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a rúd kikapart belsejét add hozzá a ciderhez a többi fűszerrel együtt.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A leszűrt fűszereket ne dobd ki! Tedd őket egy kis vászonzacskóba, és használd fel potpourri-ként.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss narancsszelettel a különleges megjelenés érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is, ha vegán vagy laktózérzékeny vagy. A narancsszelet helyett használhatsz almaszeletet vagy fahéjrudat is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.