Puncsos cider pohárban tálalva

Puncsos cider

A puncsos cider egy gazdag, fűszeres és gyümölcsös ital, amely tökéletes választás a hideg téli estéken. Az alma cider és a narancslé harmonikus kombinációját a fahéj, szegfűszeg és vanília gazdagítja, míg a tejszínhab és a narancsszelet elegáns megjelenést kölcsönöz az italnak. Ideális választás ünnepi összejövetelekre vagy egy csendes, meghitt estére.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
100 ml Narancslé
30 g Barna cukor
5 db Szegfűszeg
1 db Fahéj rúd
20 ml Citromlé
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszínhab
1 db Friss narancsszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, nehogy felforrjon és elveszítse az aromáját.

    2

    Add hozzá a narancslevet, a barna cukrot, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a citromlevet. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.

    Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint állítsd be a cukor mennyiségét. Ha savanyúbban szereted, adj hozzá még egy kis citromlevet.

    3

    Keverd hozzá a vanília kivonatot, hogy az ital még gazdagabb ízvilágot kapjon.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a rúd kikapart belsejét add hozzá a ciderhez a többi fűszerrel együtt.

    4

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.

    A leszűrt fűszereket ne dobd ki! Tedd őket egy kis vászonzacskóba, és használd fel potpourri-ként.

    5

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss narancsszelettel a különleges megjelenés érdekében.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is, ha vegán vagy laktózérzékeny vagy. A narancsszelet helyett használhatsz almaszeletet vagy fahéjrudat is a díszítéshez.