Puncsos torta tálalva

Puncsos torta

A puncsos torta egy igazán klasszikus magyar édesség, amelyet a puncs máz édes és különleges íze tesz egyedivé. A torta lágy piskótája és a krémes töltelék tökéletes harmóniát alkot, miközben a máz különleges színt és ízt ad az egész desszertnek. Ez a torta tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy születésnapokra, amikor egy igazán különleges desszerttel szeretnénk meglepni vendégeinket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
10 g Sütőpor
100 ml Tej
10 ml Rumos aroma
20 ml Puncs ízesítő
100 g Porcukor
200 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport egyenletesen keverd el a lisztben, hogy a torta szépen megemelkedjen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyik után.

    4

    Keverd bele a rumos aromát és a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat.

    A rumos aroma helyett használhatsz valódi rumot is, ha szeretnél erősebb ízt.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.

    Ha a torta teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté vízszintesen.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen összetörhet.

    7

    Keverd össze a porcukrot, a puncs ízesítőt és egy kevés vizet, hogy krémes állagú puncsmázat kapj.

    A máz állagát a víz mennyiségével szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl híg, adj hozzá még egy kevés porcukrot.

    8

    Töltsd meg a tortát tejszínhabbal, és vond be a tetejét a puncsmázzal.

    A tejszínhabot közvetlenül a töltés előtt verd fel, hogy ne essen össze.

    9

    Díszítsd a torta tetejét színes cukorgyöngyökkel vagy tejszínhabbal.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt fújd a tortára, hogy ne essen össze a hűtőben.

    10

    Hűtsd legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy a máz megdermedjen.

    A hűtés segít, hogy a torta ízei összeérjenek és a máz szépen megdermedjen.