Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport egyenletesen keverd el a lisztben, hogy a torta szépen megemelkedjen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyik után.
Keverd bele a rumos aromát és a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat.
A rumos aroma helyett használhatsz valódi rumot is, ha szeretnél erősebb ízt.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.
Ha a torta teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté vízszintesen.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen összetörhet.
Keverd össze a porcukrot, a puncs ízesítőt és egy kevés vizet, hogy krémes állagú puncsmázat kapj.
A máz állagát a víz mennyiségével szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl híg, adj hozzá még egy kevés porcukrot.
Töltsd meg a tortát tejszínhabbal, és vond be a tetejét a puncsmázzal.
A tejszínhabot közvetlenül a töltés előtt verd fel, hogy ne essen össze.
Díszítsd a torta tetejét színes cukorgyöngyökkel vagy tejszínhabbal.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt fújd a tortára, hogy ne essen össze a hűtőben.
Hűtsd legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy a máz megdermedjen.
A hűtés segít, hogy a torta ízei összeérjenek és a máz szépen megdermedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.