Egy nagy tálban keverd össze a masa harina kukoricalisztet a sóval, majd fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és gyúrd össze, amíg lágy, rugalmas tésztát nem kapsz.
A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért fokozatosan adagold, amíg a tészta el nem éri a megfelelő állagot.
Hagyd pihenni a tésztát 10 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
A pihentetés során a tészta hidratálódik, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A fekete babot pépesítsd villával vagy turmixold össze egy kevés olívaolajjal, hogy sima krémes állagot kapj.
A babpürébe tehetsz fűszereket, például köményt, chilit vagy fokhagymát az ízesítéshez.
Egy kisebb tálban keverd össze a reszelt mozzarella és cheddar sajtot.
Használhatsz más sajtfajtákat is, például oaxacát vagy quesillo-t.
Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, majd formázz belőlük golyókat.
A tésztagolyók legyenek egyforma méretűek, hogy a pupusák egyenletesen süljenek.
Laposítsd ki a golyókat tenyérnyi méretű korongokká, majd helyezz mindegyik közepébe egy kanál babpürét és egy adag reszelt sajtot.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert a pupusa szétnyílhat sütés közben.
Óvatosan hajtsd össze a széleket, és formázz belőlük golyókat, majd nyomd le újra, hogy korong alakú lepényeket kapj.
Ügyelj arra, hogy a szélek jól záródjanak, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Egy forró serpenyőben vagy grillserpenyőben süsd a pupusákat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna és enyhén ropogós lesz.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a pupusák gyorsan megpiruljanak, de ne égjenek meg.
Tálald forrón curtido (fermentált káposztasaláta) és salsa roja (paradicsomos szósz) kíséretében.
Ha nincs curtido, tálald egy egyszerű káposztasalátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.