Puto banánnal, puha, édes banános sütemény

Puto banánnal

A Puto egy tradicionális filipínó édesség, amelyet gőzölve készítenek. Az eredeti változat rizslisztből készül, de az édes, puha verziók gyakran használják gyümölcsöket, mint a banán, hogy gazdagítsák az ízét. A banános puto egy különleges változata, amelyet a banán friss, természetes édessége tesz különlegessé. Ez a desszert ideális választás reggelire, egy finom kávéval vagy akár egy könnyű délutáni étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
100 g Cukor
1 tk. Sütőpor
2 db Tojás
200 ml Tej
2 db Banán
50 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A tojások felverése segít, hogy a puto könnyed és puha legyen, így ne hagyjuk el ezt a lépést.

    2

    A lisztet, sütőport és sót egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásos keverékhez.

    A lisztet érdemes szitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    3

    A banánokat pürésítsük le egy villával, majd adjuk hozzá a tésztához.

    A banán nemcsak ízt ad, hanem puhaságot is biztosít a putónak, így ne hagyjuk ki belőle.

    4

    A tésztát jól keverjük el, amíg sima állagú nem lesz, majd öntsük a tésztát formákba.

    Ha nincsenek speciális formák, használhatunk muffin sütőformákat is.

    5

    Gőzölve, 180°C-on süssük a putót 15-20 percig, amíg átsül és enyhén megpirul.

    A gőzölés segít abban, hogy a puto puha és levegős maradjon, így fontos, hogy ne süssük túl.

    6

    Miután a puto elkészült, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálaljuk frissen.

    A friss puto a legfinomabb, de másnap is nagyon ízletes marad.