A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
A tojások felverése segít, hogy a puto könnyed és puha legyen, így ne hagyjuk el ezt a lépést.
A lisztet, sütőport és sót egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásos keverékhez.
A lisztet érdemes szitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
A banánokat pürésítsük le egy villával, majd adjuk hozzá a tésztához.
A banán nemcsak ízt ad, hanem puhaságot is biztosít a putónak, így ne hagyjuk ki belőle.
A tésztát jól keverjük el, amíg sima állagú nem lesz, majd öntsük a tésztát formákba.
Ha nincsenek speciális formák, használhatunk muffin sütőformákat is.
Gőzölve, 180°C-on süssük a putót 15-20 percig, amíg átsül és enyhén megpirul.
A gőzölés segít abban, hogy a puto puha és levegős maradjon, így fontos, hogy ne süssük túl.
Miután a puto elkészült, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálaljuk frissen.
A friss puto a legfinomabb, de másnap is nagyon ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.