A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá.
A tojásfehérje könnyebben verhető, ha a tojásokat a hűtőből egy kicsit kivéve, szobahőmérsékleten pihenteted őket.
Egy másik tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a sót.
A száraz hozzávalókat mindig először keverd jól össze, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.
Add hozzá a kókusztejet és a tojássárgáját, majd keverd simára.
A kókusztej gazdag ízt ad a puto tésztájának, és egyben segíti, hogy finom puha legyen.
Finoman add hozzá a tojásfehérje habot, és óvatosan keverd bele a tésztába, hogy ne essen össze.
A tojásfehérje hab segít a puto könnyed textúrájának elérésében, így ne keverd túl erőteljesen, hogy a hab ne törjön össze.
Reszeld bele a citromhéjat, és keverd el a tésztában.
A citromhéj friss, üde ízt ad a puto-nak, így érdemes friss citromot használni, hogy az íze intenzívebb legyen.
Töltsd a tésztát kis gőzölő edényekbe, és gőzöld őket 20-30 percig, amíg a tészta átsül és megnövekszik.
A gőzölés segít a puto puhára és könnyűvé válásában. Ne nyisd ki a gőzölőt, hogy a pára el ne szökjön, mert akkor nem emelkedik fel megfelelően.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis extra citromhéjjal.
A friss citromhéj nemcsak szép díszítés, hanem egy kis extra frissességet is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.