Puto citromhĂ©jjal, gƑzölt rizsliszt pite friss citromhĂ©jjal dĂ­szĂ­tve

Puto Citromhéjjal

A puto egy hagyomĂĄnyos filipino Ă©dessĂ©g, amelyet rizslisztbƑl kĂ©szĂ­tenek, Ă©s gyakran gƑzölve kĂ©szĂ­tenek. A citromhĂ©jjal valĂł kiegĂ©szĂ­tĂ©s Ășj Ă­zt ad a klasszikus puto receptnek, Ă­gy az Ă©tel friss, Ă©des Ă©s könnyed lesz. A gƑzölĂ©s segĂ­t a puha, lĂ©gies textĂșra elĂ©rĂ©sĂ©ben, mĂ­g a kĂłkusztej gazdag, krĂ©mes Ă­zt ad. Ez a desszert tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy dĂ©lutĂĄni nasikĂ©nt, Ă©s mindig egy friss, citrusos Ă­zt hoz az Ă©tkezĂ©sbe.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizsliszt
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 100 g Cukor
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 db CitromhĂ©j
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. Vaníliás cukor
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojåsokat vålaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbå.

    A tojĂĄsfehĂ©rje könnyebben verhetƑ, ha a tojĂĄsokat a hƱtƑbƑl egy kicsit kivĂ©ve, szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pihenteted Ƒket.

    2

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sĂŒtƑport, vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂłt.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat mindig elƑször keverd jĂłl össze, hogy ne maradjanak csomĂłk a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Add hozzå a kókusztejet és a tojåssårgåjåt, majd keverd simåra.

    A kókusztej gazdag ízt ad a puto tésztåjånak, és egyben segíti, hogy finom puha legyen.

    4

    Finoman add hozzå a tojåsfehérje habot, és óvatosan keverd bele a tésztåba, hogy ne essen össze.

    A tojĂĄsfehĂ©rje hab segĂ­t a puto könnyed textĂșrĂĄjĂĄnak elĂ©rĂ©sĂ©ben, Ă­gy ne keverd tĂșl erƑteljesen, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    Reszeld bele a citromhéjat, és keverd el a tésztåban.

    A citromhĂ©j friss, ĂŒde Ă­zt ad a puto-nak, Ă­gy Ă©rdemes friss citromot hasznĂĄlni, hogy az Ă­ze intenzĂ­vebb legyen.

    6

    Töltsd a tĂ©sztĂĄt kis gƑzölƑ edĂ©nyekbe, Ă©s gƑzöld Ƒket 20-30 percig, amĂ­g a tĂ©szta ĂĄtsĂŒl Ă©s megnövekszik.

    A gƑzölĂ©s segĂ­t a puto puhĂĄra Ă©s könnyƱvĂ© vĂĄlĂĄsĂĄban. Ne nyisd ki a gƑzölƑt, hogy a pĂĄra el ne szökjön, mert akkor nem emelkedik fel megfelelƑen.

    7

    Tålald melegen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis extra citromhéjjal.

    A friss citromhéj nemcsak szép díszítés, hanem egy kis extra frissességet is ad az ételnek.