Puto citromhéjjal, gőzölt rizsliszt pite friss citromhéjjal díszítve

Puto Citromhéjjal

A puto egy hagyományos filipino édesség, amelyet rizslisztből készítenek, és gyakran gőzölve készítenek. A citromhéjjal való kiegészítés új ízt ad a klasszikus puto receptnek, így az étel friss, édes és könnyed lesz. A gőzölés segít a puha, légies textúra elérésében, míg a kókusztej gazdag, krémes ízt ad. Ez a desszert tökéletes választás reggelire vagy délutáni nasiként, és mindig egy friss, citrusos ízt hoz az étkezésbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
400 ml Kókusztej
100 g Cukor
2 db Tojás
1 db Citromhéj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá.

    A tojásfehérje könnyebben verhető, ha a tojásokat a hűtőből egy kicsit kivéve, szobahőmérsékleten pihenteted őket.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat mindig először keverd jól össze, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    3

    Add hozzá a kókusztejet és a tojássárgáját, majd keverd simára.

    A kókusztej gazdag ízt ad a puto tésztájának, és egyben segíti, hogy finom puha legyen.

    4

    Finoman add hozzá a tojásfehérje habot, és óvatosan keverd bele a tésztába, hogy ne essen össze.

    A tojásfehérje hab segít a puto könnyed textúrájának elérésében, így ne keverd túl erőteljesen, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    Reszeld bele a citromhéjat, és keverd el a tésztában.

    A citromhéj friss, üde ízt ad a puto-nak, így érdemes friss citromot használni, hogy az íze intenzívebb legyen.

    6

    Töltsd a tésztát kis gőzölő edényekbe, és gőzöld őket 20-30 percig, amíg a tészta átsül és megnövekszik.

    A gőzölés segít a puto puhára és könnyűvé válásában. Ne nyisd ki a gőzölőt, hogy a pára el ne szökjön, mert akkor nem emelkedik fel megfelelően.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis extra citromhéjjal.

    A friss citromhéj nemcsak szép díszítés, hanem egy kis extra frissességet is ad az ételnek.