A tojásokat verd fel a cukorral, és add hozzá a vaníliás cukrot és egy csipet sót.
A tojásokat habosra kell verni, hogy a tészta könnyed és légies legyen.
A tej és a kávé keverékét öntsd a tojásos keverékhez, majd jól keverd össze.
A kávé friss és erős legyen, hogy intenzív ízt adjon a puto-nak.
A lisztet és a sütőport egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez.
A száraz hozzávalókat először alaposan keverd el, így a tészta homogén lesz.
A vajat olvaszd meg, és add hozzá a tésztához, majd keverd simára.
A vaj segíti a tészta lágy textúráját és finom ízt ad a süteménynek.
A tésztát töltsd kis muffin formákba, de ne töltsd túl őket, mivel a tészta megemelkedik a sütés közben.
Ha nincs muffin forma, használhatsz más kis tálkákat is, de ügyelj arra, hogy legyen elég hely a tészta növekedésére.
A sütőt előmelegítve 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
A puto készségét könnyen ellenőrizheted egy fogpiszkálóval: ha tisztán kijön, akkor kész.
Miután kisült, hagyd kihűlni, majd tálald a friss kávéval.
A puto a legfinomabb frissen, de egy nap után is puha marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.