Puto kávéval, frissen sült édes sütemény

Puto kávéval

A puto egy hagyományos filippínó sütemény, amelyet gyakran kávéval vagy teával tálalnak. A kávéval készített változata különleges ízt ad a puto-nak, miközben megőrzi a hagyományos, puha és édes textúráját. A puto nemcsak finom, hanem szórakoztató is készíteni, és tökéletes választás reggelire vagy desszertként. A puto kávéval egy nagyszerű kombináció, amit az egész család élvezhet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
200 ml Tej
50 ml Kávé
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet
2 db Tojás
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral, és add hozzá a vaníliás cukrot és egy csipet sót.

    A tojásokat habosra kell verni, hogy a tészta könnyed és légies legyen.

    2

    A tej és a kávé keverékét öntsd a tojásos keverékhez, majd jól keverd össze.

    A kávé friss és erős legyen, hogy intenzív ízt adjon a puto-nak.

    3

    A lisztet és a sütőport egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez.

    A száraz hozzávalókat először alaposan keverd el, így a tészta homogén lesz.

    4

    A vajat olvaszd meg, és add hozzá a tésztához, majd keverd simára.

    A vaj segíti a tészta lágy textúráját és finom ízt ad a süteménynek.

    5

    A tésztát töltsd kis muffin formákba, de ne töltsd túl őket, mivel a tészta megemelkedik a sütés közben.

    Ha nincs muffin forma, használhatsz más kis tálkákat is, de ügyelj arra, hogy legyen elég hely a tészta növekedésére.

    6

    A sütőt előmelegítve 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    A puto készségét könnyen ellenőrizheted egy fogpiszkálóval: ha tisztán kijön, akkor kész.

    7

    Miután kisült, hagyd kihűlni, majd tálald a friss kávéval.

    A puto a legfinomabb frissen, de egy nap után is puha marad.