Puto sajttal, gőzölve tálalva

Puto sajttal

A Puto egy hagyományos filipino desszert, amelyet gőzöléssel készítenek. Az eredeti változat rizslisztet használ, és gyakran adnak hozzá kókuszreszeléket vagy sajtot. A sajtos változat különösen népszerű, mivel a sajt gazdag, sós íze remekül kiegészíti a kókusz édes ízét. A Puto nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor vagy családi összejöveteleken a Fülöp-szigeteken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
200 ml Tej
50 g Kókuszreszelék
1 db Tojás
100 g Sajt (reszelt)
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojást verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.

    A tojást akkor verd fel jól, ha az összes cukor feloldódott, így az állaga sima lesz.

    2

    Add hozzá a tejet, vaníliás cukrot és a reszelt sajtot. Keverd össze jól.

    A sajt lehetőleg friss és reszelt legyen, hogy könnyen elolvadjon a tésztában.

    3

    Egy külön tálban keverd össze a rizslisztet, sütőport és a kókuszreszeléket.

    A sütőpor segít, hogy a Puto szép levegős és puha legyen.

    4

    A száraz összetevőket adagold hozzá a tojásos keverékhez, majd alaposan keverd el.

    Ne keverd túl, hogy ne essenek szét a habos részek.

    5

    A tésztát kanalazd bele a kész sütőformákba, majd tedd őket egy gőzölő edénybe.

    Ne töltsd meg teljesen a formákat, mert a Puto megemelkedik sütés közben.

    6

    Gőzöld 20-25 percig, amíg a tészta megszilárdul és átsül. Ellenőrizd, hogy a tűpróba alapján már nem ragad a tészta.

    A gőzölő edény fedelét ne nyisd meg túl gyakran, hogy ne veszítsen el hőt.

    7

    A kész Puto-t hagyd hűlni, majd tálald.

    A friss Puto a legfinomabb, de egy nap elteltével is nagyon ízletes.