A tojást verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
A tojást akkor verd fel jól, ha az összes cukor feloldódott, így az állaga sima lesz.
Add hozzá a tejet, vaníliás cukrot és a reszelt sajtot. Keverd össze jól.
A sajt lehetőleg friss és reszelt legyen, hogy könnyen elolvadjon a tésztában.
Egy külön tálban keverd össze a rizslisztet, sütőport és a kókuszreszeléket.
A sütőpor segít, hogy a Puto szép levegős és puha legyen.
A száraz összetevőket adagold hozzá a tojásos keverékhez, majd alaposan keverd el.
Ne keverd túl, hogy ne essenek szét a habos részek.
A tésztát kanalazd bele a kész sütőformákba, majd tedd őket egy gőzölő edénybe.
Ne töltsd meg teljesen a formákat, mert a Puto megemelkedik sütés közben.
Gőzöld 20-25 percig, amíg a tészta megszilárdul és átsül. Ellenőrizd, hogy a tűpróba alapján már nem ragad a tészta.
A gőzölő edény fedelét ne nyisd meg túl gyakran, hogy ne veszítsen el hőt.
A kész Puto-t hagyd hűlni, majd tálald.
A friss Puto a legfinomabb, de egy nap elteltével is nagyon ízletes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.