A túrót szűrd le, hogy megszabadulj a felesleges víztől. Ha túl híg, egy kevés lisztet is adhatsz hozzá, hogy sűrűbb legyen.
Fontos, hogy a túró friss legyen, mert az segít a finom, puha állag elérésében.
A margarinát olvasztott formában egy nagyobb tálba helyezd, és adj hozzá mindkét cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd jól össze.
Az olvasztott margarin segít az összetevők gyorsabb összeolvadásában, és finom állagot biztosít a tésztának.
A tojásokat felverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a túrós keverékhez.
A tojásokat egyesével kell hozzáadni, így biztosan nem lesz csomós a tészta.
A tésztába adjuk a citrom vagy narancslét és a lisztet, majd jól keverjük össze.
A citrus frissessége kiemeli a tésztát, és egyensúlyba hozza az édes ízeket.
A kész tésztát öntsd egy vajjal kikent és lisztezett piteformába, majd tedd előmelegített 180°C-os sütőbe 20-25 percre.
A tésztát érdemes villával megszurkálni a könnyebb sütés érdekében.
Miután kész, hagyjuk kihűlni a formában, majd tálaljuk egy finom teával.
A queijada de Sintra legfinomabb, ha frissen készíted, de másnap is remek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.