Queijada de Sintra, tradicionális portugál túrós sütemény

Queijada de Sintra

A Queijada de Sintra egy hagyományos portugál desszert, amely a Sintra városából származik. Az étel egyszerű, de finom alapanyagokból készül, és a túró gazdag, krémes textúrája teszi különlegessé. Ezt a süteményt sok portugál otthon készíti, és gyakran tálalják teával. Az édes és citrusos ízek keveréke frissítő, mégis gazdag élményt biztosít. A queijada ideális választás, ha egy könnyed, de ínycsiklandó desszertre van szükséged bármely étkezés után.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Frosted cukor
150 g Cukor
250 g Friss túró
75 g Margarine
3 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor
100 g Lisz
2 ek. Citrus friss gyümölcslé (narancs vagy citrom)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót szűrd le, hogy megszabadulj a felesleges víztől. Ha túl híg, egy kevés lisztet is adhatsz hozzá, hogy sűrűbb legyen.

    Fontos, hogy a túró friss legyen, mert az segít a finom, puha állag elérésében.

    2

    A margarinát olvasztott formában egy nagyobb tálba helyezd, és adj hozzá mindkét cukrot és a vaníliás cukrot. Keverd jól össze.

    Az olvasztott margarin segít az összetevők gyorsabb összeolvadásában, és finom állagot biztosít a tésztának.

    3

    A tojásokat felverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a túrós keverékhez.

    A tojásokat egyesével kell hozzáadni, így biztosan nem lesz csomós a tészta.

    4

    A tésztába adjuk a citrom vagy narancslét és a lisztet, majd jól keverjük össze.

    A citrus frissessége kiemeli a tésztát, és egyensúlyba hozza az édes ízeket.

    5

    A kész tésztát öntsd egy vajjal kikent és lisztezett piteformába, majd tedd előmelegített 180°C-os sütőbe 20-25 percre.

    A tésztát érdemes villával megszurkálni a könnyebb sütés érdekében.

    6

    Miután kész, hagyjuk kihűlni a formában, majd tálaljuk egy finom teával.

    A queijada de Sintra legfinomabb, ha frissen készíted, de másnap is remek.