Quesadilla kukoricával
A quesadilla egy klasszikus mexikói étel, amelyet mindenki szeret a gazdag íze és egyszerűsége miatt. A kukorica hozzáadásával egy extra édes és ropogós réteg jön létre, miközben a sajt sima textúrát ad. A lime és koriander frissessége pedig fokozza a quesadilla ízét, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk.
Hozzávalók
4
db
Tortilla
200
g
Reszelt sajt (cheddar vagy mexikói keverék)
150
g
Főtt kukorica
1
db
Hagyma
1
db
Paprika
2
ek.
Friss koriander
2
gerezd
Fokhagyma
1
ek.
Olívaolaj
1
db
Lime lé
1
tk.
Só
0.5
tk.
Bors
Bevásárlólista (0)
Allergén Információk
Tej
Glutén
Elkészítés
1
✓
A hagymát és paprikát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát, majd pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Tipp: A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válik, amikor pirulni kezd.
2
✓
Add hozzá a főtt kukoricát, és süsd további 3-4 percig, hogy a kukorica enyhén megpiruljon és ízesedjen.
Tipp: A kukorica pirítása egy kis karamellizált ízt ad neki, így még finomabbá válik.
3
✓
A tortilla lapokat tedd le egy száraz serpenyőbe, és mindkét oldalát pirítsd 1-2 percig, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.
Tipp: A tortilla túlzásba vitt pirítása elvezheti az étel puhaságát, ezért ügyelj arra, hogy csak enyhén piruljanak.
4
✓
Szórj reszelt sajtot a tortilla egyik felére, majd oszd el rajta a kukoricás-hagymás keveréket. Zárd be a tortillát, és pirítsd mindkét oldalát további 2-3 percig, amíg a sajt megolvad.
Tipp: A sajt a legjobb, ha jól megolvadt, de nem égett, így érdemes alacsonyabb lángon pirítani.
5
✓
A kész quesadillát tálald lime levével meglocsolva, és szórd meg friss korianderrel.
Tipp: A lime frissítő íze kiemeli a quesadilla gazdag ízét, míg a koriander zöldességet és frissességet ad.
Hozzávalók
- 4 db Tortilla
- 200 g Reszelt sajt (cheddar vagy mexikói keverék)
- 150 g Főtt kukorica
- 1 db Hagyma
- 1 db Paprika
- 2 ek. Friss koriander
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 ek. Olívaolaj
- 1 db Lime lé
- 1 tk. Só
- 0.5 tk. Bors