Quesadilla kukoricával

A quesadilla egy klasszikus mexikói étel, amelyet mindenki szeret a gazdag íze és egyszerűsége miatt. A kukorica hozzáadásával egy extra édes és ropogós réteg jön létre, miközben a sajt sima textúrát ad. A lime és koriander frissessége pedig fokozza a quesadilla ízét, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk.
🕒 Előkészítés 15 perc
🍳 Főzés 15 perc
🍽️ Adag 4 fő
🔥 Kalória 350 kcal

Hozzávalók

Allergén Információk

⚠️ Tej
⚠️ Glutén

Elkészítés

1

A hagymát és paprikát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát, majd pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

Tipp: A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válik, amikor pirulni kezd.
2

Add hozzá a főtt kukoricát, és süsd további 3-4 percig, hogy a kukorica enyhén megpiruljon és ízesedjen.

Tipp: A kukorica pirítása egy kis karamellizált ízt ad neki, így még finomabbá válik.
3

A tortilla lapokat tedd le egy száraz serpenyőbe, és mindkét oldalát pirítsd 1-2 percig, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.

Tipp: A tortilla túlzásba vitt pirítása elvezheti az étel puhaságát, ezért ügyelj arra, hogy csak enyhén piruljanak.
4

Szórj reszelt sajtot a tortilla egyik felére, majd oszd el rajta a kukoricás-hagymás keveréket. Zárd be a tortillát, és pirítsd mindkét oldalát további 2-3 percig, amíg a sajt megolvad.

Tipp: A sajt a legjobb, ha jól megolvadt, de nem égett, így érdemes alacsonyabb lángon pirítani.
5

A kész quesadillát tálald lime levével meglocsolva, és szórd meg friss korianderrel.

Tipp: A lime frissítő íze kiemeli a quesadilla gazdag ízét, míg a koriander zöldességet és frissességet ad.

Hozzávalók

  • 4 db Tortilla
  • 200 g Reszelt sajt (cheddar vagy mexikói keverék)
  • 150 g Főtt kukorica
  • 1 db Hagyma
  • 1 db Paprika
  • 2 ek. Friss koriander
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 ek. Olívaolaj
  • 1 db Lime lé
  • 1 tk. Só
  • 0.5 tk. Bors