A hagymát és paprikát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát, majd pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válik, amikor pirulni kezd.
Add hozzá a főtt kukoricát, és süsd további 3-4 percig, hogy a kukorica enyhén megpiruljon és ízesedjen.
A kukorica pirítása egy kis karamellizált ízt ad neki, így még finomabbá válik.
A tortilla lapokat tedd le egy száraz serpenyőbe, és mindkét oldalát pirítsd 1-2 percig, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.
A tortilla túlzásba vitt pirítása elvezheti az étel puhaságát, ezért ügyelj arra, hogy csak enyhén piruljanak.
Szórj reszelt sajtot a tortilla egyik felére, majd oszd el rajta a kukoricás-hagymás keveréket. Zárd be a tortillát, és pirítsd mindkét oldalát további 2-3 percig, amíg a sajt megolvad.
A sajt a legjobb, ha jól megolvadt, de nem égett, így érdemes alacsonyabb lángon pirítani.
A kész quesadillát tálald lime levével meglocsolva, és szórd meg friss korianderrel.
A lime frissítő íze kiemeli a quesadilla gazdag ízét, míg a koriander zöldességet és frissességet ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.