A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben melegíts olívaolajat. Add hozzá a csirkét, és süsd 5-7 percig, amíg meg nem pirul. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A csirke gyorsan elkészül, így ügyelj rá, hogy ne süsd túl. Ha szükséges, a húst előre is pácolhatod egy kis lime lével és fokhagymával.
A paprikát és a hagymát vágd apróra. A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a csirkehúshoz, amikor az már majdnem kész. Pirítsd további 2-3 percig.
A paprikát és a hagymát apróra vágva gyorsan megpirulnak és jól beépülnek a csirkehúsba. A fokhagyma extra ízt ad.
A kömény és paprika por hozzáadásával fokozd az étel ízét, és keverd jól el. Húzd le a tűzről és tedd félre.
A kömény és paprika por a mexikói ételek alapfűszerei, így ha szereted az intenzívebb ízeket, ne habozz több fűszert adni hozzá.
A tortilla lapokat egy serpenyőben, szárazon melegítsd meg mindkét oldalukat 1-2 percig, amíg rugalmasak lesznek.
A tortilla melegítésével az étel még finomabb lesz. Ha szükséges, kissé meg is piríthatod őket, hogy ropogósak legyenek.
A tortilla egyik felére tegyél reszelt cheddar sajtot, majd helyezd rá a csirkés keveréket. Hajtsd félbe, és pirítsd meg mindkét oldalon, amíg a sajt megolvad és a tortilla ropogós lesz.
A sajtot bőségesen rakd a quesadillába, hogy jól olvadjon. Ha szereted a csípőset, tegyél egy kis chili paprikát is a töltelékhez.
Miközben a quesadillát készíted, készítsd el a salsát. A paradicsomot, chilipaprikát és a friss koriandert vágd apróra, és keverd össze egy tálban. Ízesítsd sóval és lime lével.
A salsa frissessége és a lime savanykás íze tökéletes kiegészítője lesz a quesadillának.
A kész quesadillát szeleteld fel, és tálald a friss salsával.
A quesadillát melegen a legfinomabb tálalni, és a salsa friss, csípős íze igazán kiemeli a fogás gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.