Quesadilla salsával, csirkehússal és sajttal

Quesadilla salsával

A quesadilla Mexikóból származó étel, amely a hagyományos tortilla lapokban található töltelékkel készül. Az ételt a mexikói háztartásokban egyszerűen készítik el, és bármilyen töltelékkel gazdagítható. A quesadillák tipikusan sajttal, húsokkal és zöldségekkel készülnek. Az étel gyors és ínycsiklandó választás a hétköznapokra, de különlegesebb alkalmakra is tökéletes. A salsa friss íze és a lime-lal való ízesítés igazán feldobja a fogást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla
200 g Cheddar sajt
300 g Csirkehús
1 db Piros paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika por
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csokor Friss koriander
1 db Friss lime
2 db Paradicsom
1 db Chili paprika
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben melegíts olívaolajat. Add hozzá a csirkét, és süsd 5-7 percig, amíg meg nem pirul. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A csirke gyorsan elkészül, így ügyelj rá, hogy ne süsd túl. Ha szükséges, a húst előre is pácolhatod egy kis lime lével és fokhagymával.

    2

    A paprikát és a hagymát vágd apróra. A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a csirkehúshoz, amikor az már majdnem kész. Pirítsd további 2-3 percig.

    A paprikát és a hagymát apróra vágva gyorsan megpirulnak és jól beépülnek a csirkehúsba. A fokhagyma extra ízt ad.

    3

    A kömény és paprika por hozzáadásával fokozd az étel ízét, és keverd jól el. Húzd le a tűzről és tedd félre.

    A kömény és paprika por a mexikói ételek alapfűszerei, így ha szereted az intenzívebb ízeket, ne habozz több fűszert adni hozzá.

    4

    A tortilla lapokat egy serpenyőben, szárazon melegítsd meg mindkét oldalukat 1-2 percig, amíg rugalmasak lesznek.

    A tortilla melegítésével az étel még finomabb lesz. Ha szükséges, kissé meg is piríthatod őket, hogy ropogósak legyenek.

    5

    A tortilla egyik felére tegyél reszelt cheddar sajtot, majd helyezd rá a csirkés keveréket. Hajtsd félbe, és pirítsd meg mindkét oldalon, amíg a sajt megolvad és a tortilla ropogós lesz.

    A sajtot bőségesen rakd a quesadillába, hogy jól olvadjon. Ha szereted a csípőset, tegyél egy kis chili paprikát is a töltelékhez.

    6

    Miközben a quesadillát készíted, készítsd el a salsát. A paradicsomot, chilipaprikát és a friss koriandert vágd apróra, és keverd össze egy tálban. Ízesítsd sóval és lime lével.

    A salsa frissessége és a lime savanykás íze tökéletes kiegészítője lesz a quesadillának.

    7

    A kész quesadillát szeleteld fel, és tálald a friss salsával.

    A quesadillát melegen a legfinomabb tálalni, és a salsa friss, csípős íze igazán kiemeli a fogás gazdag ízvilágát.