Quibebe hagymåval és fokhagymåval, sƱrƱ és ínycsiklandó leves

Quibebe hagymåval és fokhagymåval

A quibebe egy hagyomĂĄnyos brazil Ă©tel, amely a helyi konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik. A leves alapja a tök, amelyet hagymĂĄval, fokhagymĂĄval Ă©s egyĂ©b fƱszerekkel fƑznek, hogy gazdag Ă©s Ă­zletes legyen. Ez az Ă©tel kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a brazil vidĂ©ken, ahol a tök bƑsĂ©gesen termesztik. A quibebe egĂ©szsĂ©ges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ, de Ă­nycsiklandĂł vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Hokkaido tök
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 ml ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 tk. Curry por
⭕ 1 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt håmozd meg, tåvolítsd el a magokat, és vågd kisebb darabokra. A hagymåt és a fokhagymåt apróra vågd.

    A hokkaido tök nem igényel håmozåst, de a héj eltåvolítåsa utån puhåbb lesz a leves.

    2

    Egy nagy serpenyƑben vagy lĂĄbasban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat. Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd pirĂ­tsd Ƒket ĂŒvegesre, körĂŒlbelĂŒl 3-4 percig.

    A hagyma és fokhagyma pirítåsa sorån ne égessen meg, mert az keserƱvé teheti az ételt.

    3

    A felkockĂĄzott tököt tedd a serpenyƑbe, Ă©s keverd össze a pirĂ­tott hagymĂĄkkal. SĂłzd, borsozd, Ă©s szĂłrd meg curry porral. FƑzd 2-3 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A curry por egyedi ízt ad a levesnek, és jól kiegészíti a tök természetes édességét.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©gleves alaplĂ©t, Ă©s forrald fel. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a tök teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    Ha a leves tĂșl sƱrƱ, pĂłtolhatod vĂ­zzel vagy több alaplĂ©vel, hogy krĂ©mesebb ĂĄllagot kapj.

    5

    Csökkentsd a hƑt, Ă©s hagyd fƑzni a levest 20-25 percig, amĂ­g a tök teljesen megpuhul.

    Ne fƑzd tĂșl sokĂĄig, hogy a tök ne veszĂ­tse el friss Ă­zĂ©t.

    6

    Amikor a tök megpuhult, hasznĂĄld botmixert vagy turmixgĂ©pet, hogy simĂĄra pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest.

    Ha a levest mĂ©g simĂĄbbĂĄ szeretnĂ©d, szƱrƑn is ĂĄtpasszĂ­rozhatod.

    7

    Tålald a levest melegen, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss, fƱszeres ízt ad, és gyönyörƱ színt biztosít a levesnek.