A tököt hámozd meg, távolítsd el a magokat, és vágd kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.
A hokkaido tök nem igényel hámozást, de a héj eltávolítása után puhább lesz a leves.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre, körülbelül 3-4 percig.
A hagyma és fokhagyma pirítása során ne égessen meg, mert az keserűvé teheti az ételt.
A felkockázott tököt tedd a serpenyőbe, és keverd össze a pirított hagymákkal. Sózd, borsozd, és szórd meg curry porral. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A curry por egyedi ízt ad a levesnek, és jól kiegészíti a tök természetes édességét.
Öntsd hozzá a zöldségleves alaplét, és forrald fel. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a tök teljesen ellepje a folyadék.
Ha a leves túl sűrű, pótolhatod vízzel vagy több alaplével, hogy krémesebb állagot kapj.
Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni a levest 20-25 percig, amíg a tök teljesen megpuhul.
Ne főzd túl sokáig, hogy a tök ne veszítse el friss ízét.
Amikor a tök megpuhult, használd botmixert vagy turmixgépet, hogy simára pürésítsd a levest.
Ha a levest még simábbá szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod.
Tálald a levest melegen, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem friss, fűszeres ízt ad, és gyönyörű színt biztosít a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.