Quibebe hagymával és fokhagymával, sűrű és ínycsiklandó leves

Quibebe hagymával és fokhagymával

A quibebe egy hagyományos brazil étel, amely a helyi konyhából származik. A leves alapja a tök, amelyet hagymával, fokhagymával és egyéb fűszerekkel főznek, hogy gazdag és ízletes legyen. Ez az étel különösen népszerű a brazil vidéken, ahol a tök bőségesen termesztik. A quibebe egészséges és tápláló étel, amely tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hokkaido tök
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
500 ml Zöldségleves alaplé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Curry por
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, távolítsd el a magokat, és vágd kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.

    A hokkaido tök nem igényel hámozást, de a héj eltávolítása után puhább lesz a leves.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre, körülbelül 3-4 percig.

    A hagyma és fokhagyma pirítása során ne égessen meg, mert az keserűvé teheti az ételt.

    3

    A felkockázott tököt tedd a serpenyőbe, és keverd össze a pirított hagymákkal. Sózd, borsozd, és szórd meg curry porral. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A curry por egyedi ízt ad a levesnek, és jól kiegészíti a tök természetes édességét.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplét, és forrald fel. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a tök teljesen ellepje a folyadék.

    Ha a leves túl sűrű, pótolhatod vízzel vagy több alaplével, hogy krémesebb állagot kapj.

    5

    Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni a levest 20-25 percig, amíg a tök teljesen megpuhul.

    Ne főzd túl sokáig, hogy a tök ne veszítse el friss ízét.

    6

    Amikor a tök megpuhult, használd botmixert vagy turmixgépet, hogy simára pürésítsd a levest.

    Ha a levest még simábbá szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod.

    7

    Tálald a levest melegen, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss, fűszeres ízt ad, és gyönyörű színt biztosít a levesnek.