Quibebe leves tök, sárgarépa és zeller darabokkal, korianderrel díszítve

Quibebe húsleves alaplével

A Quibebe egy hagyományos brazil étel, amelyet főként a vidékeken készítenek. Az étel a sűrű zöldséglevesek egy típusa, és a helyi konyhában gyakran használják a friss tököt, sárgarépát és más zöldségeket. A húsleves alaplével készült változata gazdag és tápláló, miközben megőrzi a levesek friss, könnyű ízét. Az étel tökéletes választás hűvösebb hónapokban, mivel melegít és tápanyagdús, ráadásul a koriander frissességet ad az ízeknek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Húsleves alaplé
500 g Tök
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zeller
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (tök, sárgarépa, zeller) hámozd meg, majd vágd őket kisebb kockákra.

    A zöldségeket próbáld egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    A hagymát vágd finomra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A hagyma aprításakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagy darabok, hogy ne rontsák el az étel textúráját.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd túlpirítani a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Add hozzá a többi felvágott zöldséget, majd keverd össze. Pirítsd őket 5 percig, hogy kiadják az ízeiket.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, mert így megőrzik a frissességüket és roppanósak maradnak.

    5

    Öntsd fel a húsleves alaplével, sózd, borsozd, majd főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá még egy kis vízet, hogy a kívánt állagot elérd.

    6

    Tálald forrón, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad a levesnek, és fokozza az ízeket.